Martin Sýkora Správy

Ťažká noc podtatranských cestárov: Odpluhované desaťtisíce kilometrov ciest

Cestári v Prešovskom kraji odpluhovali takmer 20 000 kilometrov ciest. Jasným lídrom v počte odpluhovaných kilometrov je jednoznačne okres Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Ťažká noc podtatranských cestárov: Odpluhované desaťtisíce kilometrov ciest
Foto: Peter Handzuš

Cestári v Prešovskom kraji odpluhovali za posledných 24 hodín takmer 20.000 kilometrov (km) ciest, z toho najviac v okrese Poprad – 5309 km, kde bolo nasadených aj najviac mechanizmov v rámci kraja, a Humenné – 4260 km.

Cesty v kraji sú momentálne zjazdné, vozovky sú prevažné mokré, miestami sa na nich nachádza kašovitý sneh do dvoch centimetrov (cm). Na cestách druhej a tretej triedy sa vo vyšších polohách môže vyskytovať aj vrstva utlačeného posypaného snehu do štyroch cm.

S nárazovým vetrom a snehovými jazykmi treba počítať na cestách I/68 lokalita horský priechod Vabec, cesta II/543 horský priechod Stráňany, cesta III/3128 Litmanová, III/3171 úsek Šambron – Bajerovce, III/3138 lokalita Údolský kopec, III/3150 lokalita Plaveč – Orlov. V okrese Poprad sa tvoria aj snehové záveje.

Pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča naďalej platí prvý situačný stupeň.

Cestári v Prešovskom kraji použili v stredu (28.12.) inertný materiál na 4828 km a soľ na 7761 km cestných komunikácií. Podľa Jaroslava Štofka zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja bolo na území kraja nasadených spolu 106 mechanizmov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM