Peter Handzuš Samospráva

Mesto navýši cestárom rozpočet na opravy ciest po zime. Aj tak je to málo

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade dnes na svojom zasadnutí schválili navýšenie rozpočtu pre Správu mestských komunikácií o 150 000 €. Je to z dôvodu zlého stavu ciest v meste po dlhej a na sneh bohatej zime.

Ilustračný obrázok k článku Mesto navýši cestárom rozpočet na opravy ciest po zime. Aj tak je to málo
Zdroj: TASR

„Tých 150 000 € je to, čo sme momentálne mohli dostať, čo má mesto k dispozícii. Budeme sa usilovať opraviť tie najhoršie časti ciest, nepôjdeme do opravy celých ulíc, ale len križovatiek a vyberieme tie najhoršie úseky,“ uviedol po zasadnutí šéf mestských cestárov Peter Fabian.

Okrem toho budú pracovníci Správy mestských komunikácií robiť bežné výrezy, vysprávky a zalievanie špár. „V týchto dňoch prebieha tzv. turbovysprávka, čiže fúkaná vysprávka, ktorú nám robí dodávateľ,“ dodáva Fabian.

Potrebovali by viac ako milión €

Na opravu ciest v meste by však cestári potrebovali oveľa viac peňazí, momentálne sa však musia uspokojiť s tým, čo dostali. Primátor Popradu Anton Danko však počas diskusie s poslancami nevylúčil, že rozpočet pre Správu mestských komunikácií sa bude znova navyšovať.

„Po zime, keď sme urobili prieskum ciest, tak nám vyšlo, že by sme potrebovali opraviť 65 000 metrov štvorcových ciest. Na to by sme potrebovali asi 1,5 milióna €. Dostali sme desatinu, takže sa tomu budeme musieť prispôsobiť a urobíme len veľkoplošné opravy,“ konkretizoval Fabian.

Súvislé opravy až v budúcom roku

Cestári budú pracovať najmä na sídliskách Juh a Západ, najhoršie sú na tom podľa Fabiana cesty na ulici Záborského, tiež vjazdy na ulicu Tomášikovú, ale aj niektoré úseky ciest v mestských častiach Veľká a Spišská Sobota.

Do súvislejších opráv niektorých ulíc sa chce samospráva pustiť až v budúcom roku. „Ide o ulice 1. mája, Hviezdoslavova a Alžbetina, všetko sú to ulice v širšom centre mesta, malo by ísť o kompletnú rekonštrukciu,“ upozornil Fabian.

Mesto navýši cestárom rozpočet na opravy ciest po zime. Aj tak je to málo
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM