Monika Gécziová Kultúra

Cestovný ruch Prešovského kraja v kocke: Tipy na výlety či prehľad podujatí nájdete v turistických novinách

Všetko dôležité z cestovného ruchu v Prešovskom kraji na jednom mieste. Tipy na výlety, zaujímavosti, podujatia a novinky, to všetko nájdu turisti i domáci v Turistických novinách Prešovského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Cestovný ruch Prešovského kraja v kocke: Tipy na výlety či prehľad podujatí nájdete v turistických novinách
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Už tretie vydanie Turistických novín Prešovského kraja má za cieľ podporiť cestovný ruch u nás. Od leta 2018 ich vydáva Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, pričom tie najnovšie na sezónu leto/jeseň 2019 vyšli v polovici júna a zadarmo ich môžete dostať v približne 90-tich zariadeniach v kraji. Distribuované sú v turistických centrách, v múzeách, na hradoch, v galériách, aquaparkoch, kúpeľoch a kúpaliskách a rôznych atrakciách. Nechýbajú ani na letiskách v Košiciach a v Poprade, na vybraných železničných staniciach a takisto sú distribuované aj počas veľkých podujatí. Informovala o tom PR manažérka KOCR Severovýchod Slovenska Barbora Čechová.

Na novinách spolupracuje KOCR s členskými oblastnými organizáciami cestovného ruchu. „Aktuálne vydanie obsahuje turistické informácie s tipmi na výlety, novinky z jednotlivých oblastí, námety na cyklovýlety a prehľad najväčších podujatí v sezóne leto a jeseň 2019,“ uviedla Čechová s tým, že v novinách nájde verejnosť informácie z Vysokých Tatier a podhoria, z oblasti Pienin, Severného Spiša, nechýba Šariš vrátane krajského mesta Prešov, Bardejov a región pod Duklou, Horný Zemplín či UNESCO lokality.

„Noviny vydávame v náklade 50 tisíc kusov a dostupné sú zadarmo. Našim cieľom je osloviť turistov, inšpirovať ich na ďalšie výlety a predĺženie pobytu v kraji,“ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Ďalšie vydanie je naplánované na sezónu zima a jar 2019/2020. Tlač novín je spolufinancovaná z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.

foto: ilustračné

Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM