Monika Gécziová Správy

Cestujúci vlakom, pripravte sa na výluku: V tomto úseku pod Tatrami vlaky premávať nebudú

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) opäť upozorňujú na výluku vlakovej dopravy. Pozrite si, kedy a v akom úseku sa vlakom neodveziete.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci vlakom, pripravte sa na výluku: V tomto úseku pod Tatrami vlaky premávať nebudú
Zdroj: TASR

V pondelok 20. mája v čase od 8:25 do 14:25 budú ŽSR realizovať výlukové práce, a to v úseku Poprad-Tatry – Veľký Slavkov – Pod Lesom – Starý Smokovec.

„V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje diagnostika rámovej tuhosti železničného zvršku a spodku, záťažové testy úseku, doťahovanie upevňovadiel, doplnenie a úprava štrkového lôžka do profilu,“ uviedol hovorca ŽSR Michal Lukáč s tým, že práce budú železnice realizovať vlastnými personálnymi kapacitami.

Ako hovorca upozornil, vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

Železnice prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác. „Zároveň apelujeme na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ dodal Lukáč.

foto: ilustračné

Zdroj: ŽSR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM