Peter Handzuš Správy

Chystáte sa vyraziť na cesty? Takáto je situácia na vozovkách

Na území Prešovského samosprávneho kraja sú momentálne zjazdné všetky cesty. Na svojej internetovej stránke o tom informuje Správa a údržba ciest PSK.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa vyraziť na cesty? Takáto je situácia na vozovkách
Foto: Zuzana Jakubičková

Cestári aktuálne zápasia s následkami nočného sneženia a poľadovice hlavne v okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce.

Väčšina ciest I. triedy pokrýva momentálne kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov. Týka sa to aj horských priechodov Vernár, Podspády a Branisko. S utlačenou vrstvou snehu do jedného cm sa môžu stretnúť motoristi pri prejazde úsekov I/73 Chmeľov, I/74 Ubľa, I/77 Vyšný Komárnik alebo v okolí Svidníka.

Kašovitá vrstva snehu do dvoch cm pokrýva aj cesty II. triedy. Vo vyšších polohách je snehová pokrývka ešte vyššia, dosahuje až 4 cm. Týka sa to napríklad úsekov II/534 Vysoké Tatry a II/543 Stráňany. Na trase II/576 Herľany môže vrstva čerstvého snehu dosahovať dokonca až päť cm. Rovnako vysokú snehovú pokrývku evidujú cestári v Prešovskom kraji aj na niektorých úsekoch III. kategórie.

Vodiči by si mali dnes dať pozor na cestách Prešovského kraja aj na snehové jazyky. Vytvárajú sa na úsekoch I/68 Pusté Pole, III/533004 Bajerovce – Krásna Lúka a III/533005 Šarišské Dravce – Poloma.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM