Rôzne

Cieľom Kežmarku je byť smart: Stal sa digitálnou jednotkou minulého roka

Digitálna koalícia včera ocenila mesto Kežmarok za aktívny prístup a vynikajúce plnenie záväzkov v minulom roku cenou Digitálna jednotka 2018.

Ilustračný obrázok k článku Cieľom Kežmarku je byť smart: Stal sa digitálnou jednotkou minulého roka
Foto: Jano Štovka

„Vstupom do Digitálnej koalície sme si dali záväzok pozrieť sa na situáciu v našom meste komplexnejšie. Vypracovali sme dokument o tom, aby sme technológie síce nevideli, ale aby nám zlepšovali naše prostredie. To sa nám aj podarilo,“ povedal po prevzatí ocenenia primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák.

Mesto Kežmarok si v minulosti dalo vypracovať ideový koncept Smart Green City, ktorý bol predstavený v marci 2017. Ocenenie Digitálna jednotka 2018 získalo za niekoľko splnených projektov, medzi ktorými je napríklad napojenie organizácií mesta a mestských kamier na optický internet, zverejnené dáta ako zmluvy a objednávky mesta či geoinformačný systém mesta, ktorý bude v tomto roku doplnený o inžinierske siete, komunikácie, zeleň, dreviny a územný plán.

Mesto Kežmarok je členom Digitálnej koalície od februára minulého roka. Digitálna koalícia vznikla z iniciatívy IT Asociácie Slovenska s podporou Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a inovácie 27. septembra 2017. Jej cieľom je mobilizovať napriek spektrom verejných, súkromných, akademických a občianskych organizácií a inštitúcií na Slovensku pre zlepšovanie digitálnych zručností občanov, IT špecialistov, všetkých zamestnancov a vo vzdelávaní.

Zdroj: Mesto Kežmarok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM