Martin Sýkora Samospráva

Čo poteší návštevníkov: Stará Ľubovňa obnoví pasáž na Námestí sv. Mikuláša

Mesto Stará Ľubovňa má v tomto roku naplánovaných niekoľko investičných akcií, na ktoré radnica vyčlenila z rozpočtu viac ako dva milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Čo poteší návštevníkov: Stará Ľubovňa obnoví pasáž na Námestí sv. Mikuláša
Foto: Jozef Kotulič

Jednou z nich je aj komplexná rekonštrukcia pasáže rozdeľujúcej Mestský palác na Námestí sv. Mikuláša č. 5 a meštiansky dom na Námestí sv. Mikuláša č. 6, ktorého majiteľom je Občianske združenie Centro Arte. „Pasáž bude pozostávať z dvoch častí, a to pôvodnej, ktorá je súčasťou Mestského paláca a novo navrhovanej časti s priehľadnou konštrukciou,“ priblížil primátor mesta Ľuboš Tomko. Nová časť bude nadväzovať na klenby tej pôvodnej a dá tak do harmonického kontrastu historickú i modernú architektúru.

„Sklenený strop dodá priestoru prirodzené osvetlenie, čím sa vytvorí nový, príjemnejší vzhľad a znásobí sa pocit bezpečia,“ dodal primátor.

Z mestského rozpočtu vyčlenili na rekonštrukciu 150 000 eur. Obnovou pasáže sa okrem iného zaistí bezproblémové a bezpečné prepojenie centra – Námestie sv. Mikuláša a ul. Farbiarskej, kde sídli Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny či Kino Tatra. „Pozitívne to však môžeme vnímať aj z pohľadu ďalšieho zatraktívnenia pamiatkovej zóny pre Staroľubovňanov i návštevníkov mesta,“ konštatoval Tomko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM