Martin Sýkora Správy

Krajania v Poľsku spoznávali mesto Poprad: Na rade je Stará Ľubovňa

Generálny konzulát SR v Krakove spoločne so Spolkom Slovákov v Poľsku so sídlom v Krakove v minulom roku pripravili nový náučno-poznávací projekt o Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Krajania v Poľsku spoznávali mesto Poprad: Na rade je Stará Ľubovňa
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Nový náučno-poznávací projekt o Slovensku má názov Spoznajte slovenské mestá. Dozviete sa o ňom aj v krajanskom mesačníku Život. Úplne prvým prezentovaným mestom bol ešte minulý rok Kežmarok. V druhom polroku 2017 sa uskutočnila veľká prezentácia mesta Poprad. „Počas piatich mesiacov sa krajania dozvedeli rôzne zaujímavosti o minulosti i súčasnosti Popradu a zaslaním odpovedí na dané otázky sa mohli zúčastniť súťaže o zaujímavé ceny, ktoré im budú Poprad nielen pripomínať, ale im aj umožnia navštíviť naše krásne mesto a vychutnať si jeho atmosféru,“ vysvetlil konzul Adrián Kromka, ktorý pôsobí práve v Krakove.

Zdroj: Gen. konzulát SR v Krakove

Koncom uplynulého roka primátor mesta Poprad Jozef Švagerko navštívil sídlo Spolku Slovákov v Poľsku, kde za prítomnosti konzula Adriána Kromku a šéfredaktorky redakcie Život Agáty Jendžejčíkovej vyžreboval výhercov súťaže Spoznajte slovenské mestá – objavte Poprad. Slováci sa v poľskom kráľovskom meste stretli s generálnym tajomníkom Spolku Slovákov v Poľsku Ľudomírom Molitorisom. „Projekt Spoznajte slovenské mestá je zameraný na prezentáciu slovenských miest na Spiši , Orave a Liptove a zároveň je aj pozvánkou pre našich krajanov v Poľsku objavovať a spoznávať naše krásne Slovensko,“ dodal konzul, ktorý je Popradčanom a v súčasnosti pôsobí v diplomatických službách v Poľsku,

Prezentácia slovenských miest v Poľsku pokračuje a od januára je zameraná na historické mesto Stará Ľubovňa, pričom čitatelia a krajania v Poľsku sa môžu zapojiť do súťaže aj o vstupenky na Ľubovniansky hrad.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM