Správy

Čo sa na mieste dialo? Mestskí policajti v Poprade zasahovali v športovej aréne, FOTO

Priestory Arény Poprad vo štvrtok využili mestskí policajti na tvrdý výcvik v taktike, v ktorom policajti získavajú zručnosti a sebaistotu.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa na mieste dialo? Mestskí policajti v Poprade zasahovali v športovej aréne, FOTO
4
Galéria

Cieľom podľa náčelníka tamojšej mestskej polície (MsP) Mariána Gardoša je, aby v prípade reálneho zásahu boli schopní čo najefektívnejšie zvládnuť akýkoľvek zákrok.

Náčelník upozornil, že príslušníci MsP sú policajtmi tzv. prvotného zákroku, to znamená, že sú v mnohých prípadoch a rôznych krízových situáciách prví na mieste.

Predvídanie hrozby

Často majú na rozhodnutie len zlomok sekundy a obmedzené možnosti, práve z tohto dôvodu je podľa neho potrebné, aby dokázali predvídať možné hrozby a priamo na mieste zvoliť správnu taktiku zákroku.

„Výcvik bol zameraný na precvičenie taktických postupov počas zákroku pri podozrení na vlámanie sa do chráneného objektu, so zadržaním podozrivej osoby a zákrok s použitím protiúderového štítu voči osobe útočiacej nožom,“ priblížil Gardoš.

Mestskí policajti zásahovej jednotky okrem toho absolvovali aj výcviky v rámci poriadkovej jednotky, kde sa učia vykonávať zákroky pri hromadnom narušení verejného poriadku, hlavne počas športových podujatí.

Nutný defibrilátor

Nechýbal ani výcvik v používaní donucovacích prostriedkov, strelecký a výcvik sebaobrany.

„Keďže v našom vozidle je umiestnený aj prenosný defibrilátor, policajti absolvovali výcvik v jeho používaní a poskytovaní prvej pomoci. V roku 2022 sme totiž boli v desiatich prípadoch požiadaní operačným strediskom 112 o výjazd s použitím defibrilátora k osobe, ktorá potrebovala okamžitú pomoc,“ uzavrel náčelník.

Viac záberov nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Cvičný zásah mestských policajtov v Poprade
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM