Martin Sýkora Krimi

Čo stalo v Poprade? Ľudí na sídlisku ohrozovali včely, v obchode ožran!

Mestskí policajti uplynulý týždeň riešili viacero kurióznych situácií, ktoré hovoria o tom, ako sa v Poprade dobre žije. Hrozbou je príroda, ale hlavne človek.

Ilustračný obrázok k článku Čo stalo v Poprade? Ľudí na sídlisku ohrozovali včely, v obchode ožran!
Foto: Slávka Kellová

Včely na sídlisku

V 23. týždni Mestská polícia Poprad (MsP) štyrikrát prijala oznam o rojoch včiel nachádzajúcich sa na rôznych miestach na sídliskách Juh a Juh III. Oznamovatelia mali obavu pred poštípaním okoloidúcich. „Mestskí policajti vo všetkých prípadoch využili pomoc včelárov, ktorí oznámené roje včiel úspešne odchytili a následne ich previezli na miesto, kde nedochádzalo k bezprostrednému ohrozeniu obyvateľov,“ informoval komunikačný manažér popradskej radnice Marián Galajda.

Stratený batoh

V utorok (5.6.) o 15:25 hod. bola na úradovni MsP Poprad odovzdaná nájdená vec – ruksak aj s obsahom. Nájdená vec bola prijatá pracovníkom stálej služby MsP Poprad. Keďže sa doposiaľ nepodarilo zistiť jeho majiteľa, preto bola nájdená vec uložená na úradovni MsP Poprad. „Majiteľ si môže nájdenú vec prevziať na mestskej polícii po vierohodnom preukázaní vlastníctva k tejto veci,“ uviedol riaditeľ MsP Štefan Šipula.

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Alkohol náš každodenný

Vo štvrtok (7.6.) o 12:45 hod. bolo na linku 159 oznámené, že na ulici Partizánskej pri autobusovej zastávke oproti Eurovii, leží na zemi neznámy muž. Mestskí policajti na mieste zistili 79-ročného muža z Popradu, ktorý nebol zranený, avšak bol pod vpyvom alkoholických nápojov. Akúkoľvek pomoc odmietol a z miesta nakoniec odišiel. O deň neskôr o o 20:20 hod. zasahovali hliadky MsP Poprad na ulici Mládeže v prevádzke Solvo, kde podľa telefonického oznamu malo dochádzať ku konfliktu medzi zákazníkmi.

„Na mieste bolo zistené, že 28-ročný muž z Popradu – Matejoviec pod vplyvom alkoholu verbálne obťažoval ostatných zákazníkov prevádzky, ku ktorým sa správal arogantne a vulgárne,“ upresnil Šipula.

Títo ho z uvedeného dôvodu vyviedli vonku a bránili mu v opätovnom vstupe do prevádzky, ktorého sa opitý muž dožadoval. „Mestskí policajti muža upozornili na nevhodné správanie a po tomto upozornení muž z miesta odišiel,“ uzavrel Galajda.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM