Ľubomír Hudačko Komunálne voľby

O post primátora Popradu zabojuje aj záchranár Majerský: Čo sú jeho priority? FOTO

Poprad sa podľa Františka Majerského vyľudňuje, za posledných 20 rokov prišlo o 6-tisíc obyvateľov. Do mesta je potrebné dostať aj ďalších zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku O post primátora Popradu zabojuje aj záchranár Majerský: Čo sú jeho priority? FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Ďalší Majerský v hre. V spojených komunálnych a župných voľbách 2022 sa o hlasy voličov bude uchádzať okrem doterajšieho župana Milana Majerského aj jeho menovec, záchranár František Majerský.

Ten však zabojuje pre zmenu o post primátora mesta Poprad. Potvrdil to na stredajšej tlačovej konferencii. Prítomní boli aj kandidáti na poslancov MsZ v Poprade. Do volieb ide s podporou koalície KDH, Sas, PS a Starostovia a nezávislí kandidáti.

Poprad? Srdcová záležitosť

Majerský na úvod spomínal na nepríjemnosti z minulosti, keď so súrodencami takmer prišiel o strechu nad hlavou.

„Vtedy nám nezištne pomohli cudzí Popradčania. A mal som tak záväzok im tento dlh splatiť. Teraz preto hrdo oznamujem, že kandidujem na post primátora mesta Poprad, ktoré je pre mňa srdcovou záležitosťou,“ vysvetlil svoje kroky.

Keď ako 18-ročný skončil zdravotnícku školu, odišiel do Bratislavy, keďže tu sa nevedel uplatniť. Túžba vrátiť sa bola obrovská, chcel pomáhať chrániť zdravie.

„Už pred štyrmi rokmi som sa rozhodol, že pôjdem kandidovať za poslanca MsZ. Vždy som bol na strane Popradčanov. Pred dvomi rokmi čelilo zdravotníctvo najťažšej kríze, ktoré si ja za za 20 rokov v zdravotníctve nepamätám. Ochrana zdravia má byť na 1. mieste. Za cenu útokov na moju osobu a blízkych som sa ale nevzdal a bojovali sme ďalej. Poprad poznám dokonale, za dňa aj za noci, poznám životný údel Popradčanov a to, čo ich trápi,“ povedal ďalej na tlačovej konferencii.

Problém vyľudnenia

Ďalej pripomenul, že naše mesto sa vyľudňuje, za posledných 20 rokov prišlo o 6-tisíc obyvateľov.

„Vlani sme padli pod hranicu 50-tisíc obyvateľov. Mladé rodiny musia z mesta odchádzať, ceny sú obrovské, s tým zápasí každá rodina. Bývanie je teda pre mňa priorita číslo jeden. Mesto stojí pred ďalšími výzvami ako sú riešenie dopravy, parkovanie a pre mňa ako športovca je prioritou podporiť aj šport,“ vysvetlil ďalej Majerský.

Okrem toho v Poprade starne populácia a lepšie podmienky potrebujú aj seniori.

„Potrebujeme dostať do mesta ďalších zdravotníkov, to je pre mňa ďalší dôležitý bod. Ja som nekonfliktný človek, naša spoločnosť je rozdelená a pritom sa potrebujeme spájať. Ja útočiť nebudem a vyzývam preto všetkých, aby sme na seba neútočili. Nebudem na to sám, mám tím veľmi kvalitných ľudí. Môj záujem je čisto úprimný a verím, že to dokážeme,“ dodal na záver.

Objektívom: František Majerský je kandidátom na post primátora Popradu
7
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM