Monika Vengrínová Iné športy

Ďalší veľký úspech nášho najlepšieho cyklotrialistu: Kočiš na majstrovstvách sveta deviaty

Po Svetovom pohári UCI vo francúzskych Alpách jeden z najlepších cyklotrialistov sveta absolvoval najdôležitejšie preteky roka. Na majstrovstvách sveta UCI v Nórsku potvrdil, že patrí medzi svetovú špičku.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší veľký úspech nášho najlepšieho cyklotrialistu: Kočiš na majstrovstvách sveta deviaty
Zdroj: Dnes24.sk

„Do Osla som letel v spoločnosti skvelých ľudí, preto mi čakanie na letisku ubehlo veľmi rýchlo. Samotný let som prespal a na letisku v hlavnom meste Nórska ma už čakal môj najlepší kamarát Milan Janíček s rodinou. Keď sme sa porozhliadli po krásnej krajine, presunuli sme sa do Lillehammeru, kde sa tohtoročné majstrovstvá sveta konali,“ opisuje cestu a príchod na najdôležitejšie preteky sveta Ján Kočiš.

Pred finále obrovské sklamanie

Začiatok pretekov, podľa jeho slov, však nebol ideálny, vzdať to ale nechcel. Chytil sa až v náročnej sekcii, ktorú prešiel presne podľa svojich predstáv. A nakoľko jeho súperi spravili veľa chýb, vedel, že má šancu bojovať o finále. V druhom kole už bola jazda preňho oveľa lepšia a preteky ho, ako uviedol, začali naozaj baviť.

„Sekcie mi vyhovovali, lebo v nich bolo naozaj veľa náročných skokov. Napínavý bol najmä záver pretekov, nakoľko medzi jazdcami nebol veľký bodový rozdiel. Do poslednej chvíle som netušil, či moje body budú na finále stačiť alebo nie,“ povedal Ján a zároveň jedným dychom dodal, že po pretekoch prišlo obrovské sklamanie a smútok, keď sa vo výsledok ocitol na deviatom mieste, zaostávajúc len tri trestné body za posledným postupovým miestom do finále.

Na svetovom pohári plánuje finále

„Viem, že deviate miesto na Majstrovstvách sveta UCI, kde sú top elitní jazdci sveta je veľmi dobré, ale aj napriek tomu bolo sklamanie veľké. Na druhej strane mám radosť, že som porazil veľké svetové mená tohto športu, majstrov sveta,“ uvažuje cyklotrialista s tým, že vo výsledkovej listine boli pred ním už len jazdci zo Španielska, Francúzska a Holandska.

„Oproti minulému roku sa moja výkonnosť podstatne zlepšila a i ďalej budem na sebe pracovať,“ dodal Janko, ktorého tento rok čaká ešte Svetový pohár UCI vo Švajčiarsku, kde by sa chcel s tohtoročnou sezónou rozlúčiť úspešne, čiže, dostať sa až do finále.

Prečítajte si aj: Popradčan, ktorý patrí medzi naj cyklotrialistov sveta: Štvrťfinále Svetového pohára odjazdil ako nikdy!

Ján Kočiš na majstrovstvách sveta v cyklotriale
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM