Hokej

Ďalšia posila v HK Poprad: Po sezóne vo Francúzsku sa do domáceho klubu vracia Peter Bjalončík

Po tom, čo uplynulú sezónu zbieral skúsenosti dvadsaťročný útočník Peter Bjalončík vo francúzskom klube v Nice, vracia sa domov pod Tatry.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia posila v HK Poprad: Po sezóne vo Francúzsku sa do domáceho klubu vracia Peter Bjalončík
2
Galéria
Zdroj: HK Poprad

I napriek tomu, že talentovaný center dostal od francúzskeho klubu konkrétnu ponuku, nakoľko tu podával kvalitné výkony, rozhodol sa vrátiť späť domov do Popradu. A to aj napriek veľkej minutáži a lákavému prostrediu. „Zvažoval som viacero ponúk. Tá najkonkrétnejšia bola práve z francúzskeho klubu. Doma je však doma. Ja som Nice veľmi vďačný, že som v tomto mužstve mohol pravidelne hrávať, no teraz chcem ukázať v Poprade, čo som sa tam všetko naučil. To bol hlavný dôvod môjho účinkovania vo Francúzsku. Nabrať skúsenosti a potom to pretaviť v rodnom drese. Opäť sa tu buduje konkurencieschopné mužstvo, čo určite posunie aj nás hráčov vpred,“ uviedol dôvod svojho návratu hokejista.

Peťo vo francúzskom klube v uplynulej sezóne odohral 32 zápasov základnej časti a na svoje konto si pripísal päť gólov a 13 asistencií. Je však presvedčený, že v Poprade má vhodnejšie prostredie pre progres. „Tá sezóna mi dala veľmi veľa. Mal som tam také úlohy, aké by som doma plniť nemohol. Uvidíme až časom, ako som sa zlepšil. Preverí ma až konkurencia v staronovom klube a extralige,“ dodal účastník MS do 18 rokov.

Veľmi zvedavý na výkony našich „Francúzov“ je aj hlavný tréner František Štolc: „Som rád, že Peťo bude členom môjho mužstva. Spolu s Matejom Paločkom boli také naše prvé pokusy o vyslanie mladých hráčov do zahraničia za účelom získania skúseností s mužským hokejom vďaka vysokému „ice-time“ v prvých päťkách. Som zvedavý, čo to prinieslo im a aj konkrétne nášmu tímu.“

Zdroj: HK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM