Správy

Dane z motorových vozidiel: Finančná správa koncom januára predĺži úradné hodiny

Termín podania daňového priznania z motorových vozidiel sa nezadržateľne blíži. Finančná správa pristúpila na ústretový krok a predĺži tak v závere mesiaca úradné hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Dane z motorových vozidiel: Finančná správa koncom januára predĺži úradné hodiny
Zdroj: TASR

Finančná správa počas posledných januárových dní predĺži úradné hodiny na daňových úradoch a v call centre. Chce vyjsť v ústrety najmä daňovníkom, ktorí budú potrebovať vybaviť napríklad registráciu pre elektronickú komunikáciu či poradiť na tému elektronickej komunikácie s finančnou správou. Koniec januára je totiž termín na podanie daňového priznania na daň z motorových vozidiel (DzMV).

„Klientske zóny daňových úradov budú pre daňovníkov dostupné aj v utorok a vo štvrtok, ktoré obvykle nie sú stránkovými dňami. V stredu budú úradné hodiny predĺžené. Posilnené bude pre elektronické podávanie daňových priznaní k dani z motorových vozidiel aj call centrum. Elektronicky podať daňové priznanie k DzMV musia už aj všetky fyzické osoby podnikatelia,“ informovala hovorkyňa finančného riaditeľstva Ivana Skokanová.

Daňové úrady budú v pondelok a v utorok otvorené od 8.00 do 16.00 h, v stredu a vo štvrtok potom od 8.00 do 18.00 h.

Call centrum finančnej správy bude k dispozícii v piatok 25. januára do 24.00, v stredu 30. januára do 19.00 a vo štvrtok 31. januára do 24.00 h. Počas ostatných dní bude call centrum finančnej správy dostupné v štandardnom režime od 8.00 do 16.00 h.

„Všetky tieto opatrenia zavádza finančná správa preto, aby vyšla v ústrety tým daňovníkov, ktorí musia do 31. januára 2019 podať daňové priznanie k DzMV. Finančná správa upozorňuje, že 31. január je tiež termín na zaplatenie dane, nielen na podanie daňového priznania,“ dodala Skokanová.

Finančná správa tiež upozorňuje, že kým daňové priznanie k DzMV sa podáva finančnej správe, daň z nehnuteľnosti sa podáva obci. Správu dane z nehnuteľností teda vykonáva obec, na ktorej území sa nehnuteľnosť nachádza, a daňové priznanie k dani z nehnuteľnosti je potrebné podávať obciam, nie daňovým úradom.

Ako ochrániť vaše auto pred krádežou? Viac sa dozviete vo videu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM