Monika Gécziová Kultúra

Deň, ktorý bude patriť len deťom: Na čo všetko sa môžu v Poprade tešiť?

Jeden deň v roku patrí len deťom. Je to ich deň a zaslúžia si, aby bol plný zábavy. Pozrite si, aký program si pre našich najmenších pripravilo mesto Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Deň, ktorý bude patriť len deťom: Na čo všetko sa môžu v Poprade tešiť?
Foto: Rastislav Búgel

Oslavy Medzinárodného dňa detí potrvajú v Poprade hneď niekoľko dní, pričom už v piatok 31. mája ich môžete zobrať do kina Tatran, kde sa o 17:00 hodine bude premietať animovaný rodinný film Esá z Pralesa. Informuje o tom hovorkyňa mesta Poprad Jarmila Hlaváčová.

Hlavný program sa bude, samozrejme, konať priamo na Deň detí, a to v sobotu 1. júna na Námestí sv. Egídia. Len v prípade nepriaznivého počasia sa program presunie do Arény Poprad. Deň detskej radosti otvorí pestrý festival krojovaných Bábik, v ktorom sa predstavia domáce i zahraničné folklórne súbory.

Divadlá Portál z Prešova a Babadlo Prešov zahrajú obľúbené rozprávky a detičky v známych rozprávkach prídu potešiť a rozosmiať Macko uško a Vlk a zajac. „Svoje kúzla a čary predvedie kúzelník Wolf a vyvrcholením sobotňajšieho programu bude koncert Tomáša Bezdedu,“ prezradila Hlaváčová.

Ako ďalej dodala, v centre mesta nebudú v tento deň chýbať stánky s občerstvením i stánky plné sladkosti. Všetky atrakcie budú pre detičky k dispozícii zadarmo a takisto sa budú môcť zapojiť do motivačných animačných súťaží.

„Súčasťou osláv MDD bude v nedeľu 2. júna program Ja a môj psík, v ktorom sa deti môžu predviesť so svojimi chlpáčmi a spoločne súťažiť o pekné odmeny,“ ozrejmila hovorkyňa mesta s tým, že súťažiť sa bude na školskom dvore Základnej školy na Ulici mládeže.

No a celé oslavy dňa detí ukončia tradičné tvorivé dielne s názvom Farebný svet detí, ktoré sa budú konať v pondelok 3. júna v Dome kultúry v Poprade. A tu bude v tento deň v poobedných hodinách pripravené aj vystúpenie Detského folklórneho súboru Letnička.

„Počas celého štvordňového festivalu pre deti bude tiež Mestská informačná kancelária v dobe otváracích hodín bezplatne požičiavať šliapacie retro autíčka a odrážadlá pre najmenších,“ uzavrela Hlaváčová.

foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM