Kultúra

Kade chodíte, tade fotíte? Hľadajú sa najkrajšie zábery Prešovského kraja

Už po siedmy krát sa môže verejnosť zapojiť do fotografickej súťaže o najkrajšie zábery Prešovského kraja. Ak radi fotíte, neváhajte...

Ilustračný obrázok k článku Kade chodíte, tade fotíte? Hľadajú sa najkrajšie zábery Prešovského kraja
4
Galéria

Fotosúťaž Choď a foť je určená amatérskym, ale aj profesionálnym fotografom. Už po siedmy krát ju pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, pričom tie najkrajšie zábery bude hodnotiť odborná porota, ktorej predsedá známy fotograf Jano Štovka.

„Hlavným cieľom fotosúťaže je predstaviť zaujímavosti Prešovského kraja prostredníctvom fotografií a putovnej výstavy,“ prezradila komunikačná manažérka KOCR Severovýchod Slovenska Barbora Čechová s tým, že záujem o súťaž každoročne rastie, do predošlého ročníka bolo prihlásených 493 fotografií od 155 autorov.

„Fotosúťaž ponúka priestor všetkým, ktorých očaril Prešovský kraj a chcú sa so svojimi dielami podeliť aj s verejnosťou. Či už sú to Vysoké Tatry, Pieniny, Poloniny, drevené chrámy, hrady, zákutia miest alebo ľudia, tradície či momentky, ktoré fotografov zaujali pri potulkách krajom. Na všetky zábery sa budeme tešiť,“ pozýva do súťaže Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

O víťazoch v štyroch kategóriách rozhodne odborná porota, ktorej bude opäť predsedať známy fotograf Jano Štovka, ktorý má na konte viacero celosvetových ocenení. Svojho favorita vyberú i fanúšikovia Severovýchodu Slovenska na Facebooku. „Odmenou sú nielen vecné ceny, ale aj putovná výstava víťazov a finalistov fotosúťaže. Výstava sa každoročne začína vernisážou v Divadle Jonáša Záborského v Prešove a putuje ďalej po Slovensku, ale aj do zahraničia. Fotografie sú vytlačené na veľkých formátoch, čím sa zážitok zo záberov ešte viac umocňuje,“ dodala Čechová.

Súťaž trvá do 15. októbra 2019. K dispozícii sú štyri tematické kategórie: 1. Príroda, 2. Kultúra, tradície a história, 3. Black & white a 4. Šport, športové aktivity. Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území Prešovského kraja.

Aktuálna putovná výstava z predošlého ročníka fotosúťaže sa v máji presunula do Kúpeľov Červený Kláštor Smerdžonka v Pieninách, návštevníci ju môžu vidieť v Dome zdravia.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť niektoré z ocenených fotografií minulého ročníka súťaže.

Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM