Deti sa učili o zdravom stravovaní. Jedlá z čerstvého ovocia a zeleniny si vedia pripraviť aj samy
Slovensko sa ako jedna z troch členských krajín Európskej únie stalo súčasťou nového projektu zameraného na zdravé stravovanie.
„Cieľom projektu „Viac chuti“ je zvýšiť motiváciu a spotrebu ovocia a zeleniny najmä u detí, tehotných žien a seniorov. Do uvedeného projektu sa zapojila aj naša škola,“ povedala Eva Mezerová zo ZŠ s MŠ Francisciho v Poprade.
11. novembra 2013 sa uskutočnila praktická lekcia pre žiakov 1. stupňa základnej školy v školskej jedálni. Boli pripravené teoretické prednášky, ukážky, ako aj súťaže pre žiakov.
„Žiaci mali možnosť vlastnou praktickou činnosťou presvedčiť sa, že ovocie a zelenina sú najlepšími kamarátmi nášho jedla. Nielenže sú zdravé, ale dodajú jedlu „viac chuti“,“ dodala Mezerová.
Deti sa naučili nové receptúry a po prednáškach a ukážkach si pripravovali v triedach vlastné výrobky.
Odbornú záštitu nad projektom na Slovensku prevzali Kancelária WHO na Slovensku a Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach.
