Pavol Krupka Kultúra

Deti z popradskej školy vytvorili umelecké výrobky a ponúkli ich na vlastných vianočných trhoch

Deti zo školy na Dostojevského ulici v Poprade vytvorili rozmanité umelecké výrobky a ponúkli ich na vlastných vianočných trhoch. Tohto roku už po tretíkrát. Ukázali nielen tvorivosť a fantáziu, ale aj ochotu pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Výťažok z predaja pôjde na dobročinné účely.

Ilustračný obrázok k článku Deti z popradskej školy vytvorili umelecké výrobky a ponúkli ich na vlastných vianočných trhoch
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Tretí ročník Vianočných trhov na Dostojevského ulici bol úspešný hneď od samého začiatku. Deti totiž rôzne umelecké výrobky vytvárali vo svojom vlastnom čase už od skončenia letných prázdnin, žiadne tvorivé dielne v čase vyučovania sa tentokrát nekonali. Vedeli tiež, že ich za vynaložené úsilie nečaká finančná odmena, ale „len“ dobrý pocit z toho, že sa môžu realizovať a hlavne pomôcť niekomu, kto to potrebuje, hoci ho ani vopred nepoznajú. O presnom určení sumy, ktorá v tomto roku dospela k rekordu a presiahla 1000 eur, sa ešte len bude rozhodovať. Isté je však to, že peniaze pôjdu na pomoc rovesníkom tunajších školákov, ktorí z rôznych dôvodov podporu potrebujú. Presne tak, ako to bolo aj v predchádzajúcich dvoch ročníkoch tohto podujatia.

Viac sa už dozviete z nášho videopríspevku. Niektoré zo stoviek umeleckých predmetov si môžete pozrieť aj v našej fotogalérii.

Vianočné trhy na popradskej škole
24
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Vianočné trhy na popradskej škole
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM