Kultúra

Dídžeji z východu prehovorili o východniarskom hite: Otvorené reakcie na skladbu Vypic a žic!

Východniarska skladba z dielne projektu Mafia Corner vyvolala poriadny rozruch a dnes má už takmer 700 000 pozretí. Videodokrútkami ju podporili viacerí známi východniari a medzi verejnosťou vyvolala všakovaké reakcie. Názor na Vypic a žic sme tak zisťovali u tých najpovolanejších– dídžejov!

Ilustračný obrázok k článku Dídžeji z východu prehovorili o východniarskom hite: Otvorené reakcie na skladbu Vypic a žic!
Zdroj: YouTube.com

„Viem o tejto piesni, počul som ju a kedže osobne poznám oboch autorov, ťažko sa mi je vyjadriť. Skladba je síce humorne ladená, avšak do riadneho kvalitného hitu ma ďaleko. Vyskúšam ju zahrať, ale len pre mládež kvôli expresívnym prvkom v texte,“ uviedol dídžej z východu Slovenska, Rudolf Voit.

Popradský DJ Milly Mallcom skladbu uvítal. „Parádna vec. Hrávam ju, ľuďom sa páči, má skvelý text ako aj rytmus. Skvelá vec od Mafia Corner. A klip je bezkonkurenčný a zaujímavý,“ pochválil autorov hitu.

Paródia alebo SSS

Dídžej Daniel Franko má z tejto skladby zmiešané pocity. „Ak je to paródia, je to v poriadku. Ak to má byť pokus o top hit, tak to by som zaradil do kategórie SSS – Slovak Stupid Songs. Určite ju nedám nad Zuzulienku, alebo Čerešne. Hrateľnosť odhadujem na jednu letnú sezónu,“ predpovedá s tým, že ak ňou urobí ľuďom na parkete radosť, rád ju zahrá.

„Skladba má pár dobrých nápadov, aj stop time je super, pekná gradácia, ale niečo mi tam chýba, čo neviem opísať- taká čistota. Dosť je to zmuchlané v tých vokáloch a v refréne. Moja kritická poznámka nechce zhadzovať super nápad a skladbu ako celok. Tá je super. Držím palce ďalším projektom, v poslednej dobe sa s nimi vrece Mafia Corner roztrhlo,“ doplnil D. Franko.

Odveta zo západu?

Deejay Daniel uznáva, že čo sa týka trhu a času, táto pesnička je trefne vystihnutá: „Neviem či povedať bohužiaľ alebo našťastie, no v dnešnej dobe ako už môžeme posledných 5 rokov aktívne pozorovať sa do popredia dostávajú najmä „celebrity“, ktoré sú ako sa ľudovo hovorí chudobné duchom. Dnešná spoločnosť sa na tom vie dobre pobaviť a tu máme názorný príklad. A práve naša slovenská Mafia Corner vie tieto hlášky a „trendy“ originálne využiť a spracovať. Nie vždy to vyjde ako v prípade Čerešne, no snaha sa cení.“

Na druhej strane hovorí, že keď sa na to pozrie ako človek z východu, tak si povie „uáu“. Prečo? „Lebo na Slovensku je neúrekom ľudovej hudby, no máloktorá sa prešplhá až do klubovej scény kvôli dôvodom, ktoré som uviedol pred tým- kompozícia, kvalita spracovanej nahrávky, meno daného producenta, použité efekty a podobne… Ešte jeden faktor som vynechal a to je obľúbenosť danej pesničky u ľudí. Ako pravý dedinčan na klubovej mestskej diskotéke by som sa ja osobne na túto pesničku zabavil. Vystihuje dobu, situáciu a dokonale opisuje zväčša víkendový zábavný život na dedine, aký sme tu mali pred x rokmi,“ vysvetľuje Deejay Daniel.

Zároveň si myslí, že zo západu možno očakávať odvetu v podobe novej pesničky. Na záver to zhrnul ako skvelú a perspektívnu myšlienku, ktorá sa podľa jeho slov bude hrať dlhšie ako navoňané a podplatené americké „pecky“.

Videoklip Vypic a žic si môžete pozrieť tu.

Čítajte tiež:

Nový východniarsky hit sa šíri rýchlosťou svetla: Takto reaguje na Vypic a žic Braňo Mojsej! VIDEO

Autor hitu Vipic a žic: Nechcem nikoho uraziť, je to song o východniaroch pre východniarov!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM