Peter Handzuš Futbal

Diváci si užili ďalšiu výhru Popradu. Futbalistov povzbudzoval aj nový fanklub

Futbalisti FK Poprad sa po neslávnej prehre v Liptovskom Mikuláši hotovali na reparát v deviatom kole DOXXbet ligy na domácom trávniku proti Dolnému Kubínu. Výsledok 3:0 určite potešil, ale po záverečných tutovkách to mohlo byť ešte veselšie.

Ilustračný obrázok k článku Diváci si užili ďalšiu výhru Popradu. Futbalistov povzbudzoval aj nový fanklub
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Od úvodu sa hral skôr medzišestnástkový futbal a v prvých minútach mali mierne navrch hostia. Uzdravený Róbert Huszárik v bráne Popradu však predvádzal výkon, na aký sú fanúšikovia popradského futbalu zvyknutí, a tak sa skóre v prvej štvrťhodine nemenilo.

Futbalisti predviedli kolektívnu rybičku :-)

Svoj návrat medzi tri žrde si po záverečnom hvizde patrične užíval. „Je to skvelý pocit, toľko divákov tu na futbal nikdy nechodilo. Sme radi, že fanúšikovia vytvorili výborný fanklub, za čo im ďakujeme. Boli nás už podporiť aj v Liptovskom Mikuláši,“ povedal. Po zranení odchytal len druhý zápas, ale radosť z nulového konta neskrýval. „Ešte stále nie som stopercentný a musia za mňa trochu zabrať aj chalani. Myslím si, že dnes sme to zvládli ako kolektív,“ dodal. Na chuťovku fanúšikov v podobe kolektívnej rybičky sme boli zvyknutí skôr na susednom zimnom štadióne po zápasoch popradských kamzíkov. V premiére fanklubu na futbale sa tomu nevyhli ani domáci futbalisti. „Určite je to iné ako na ľade a trochu sme sa aj odreli. Patrí to však k tomu a ďakujeme fanúšikom,“ pousmial sa Huszárik.

Body ostali opäť doma

Popradčania sa po nevýraznom úvode spamätali a udreli v dvadsiatej minúte, keď jednu z prvých štandardných situácií využil krížnou hlavičkou Róbert Ujčík. Domáci viedli 1:0. Vyše 1800 divákov aj s posilou v podobe novovzniknutého fanklubu si znova zakričalo gól v 38. minúte. Po ruke v šestnástke si loptu na biely bod postavil kapitán Matúš Bendík a z veľkou dávkou biliardového šťastia dostal loptu do siete – 2:0.

V druhom polčase sa obraz hry príliš nemenil, len domáci pod vplyvom pohodlného náskoku začali robiť chyby v rozohrávke. Súper sa to snažil využiť, ale v útočných kombináciách zlyhával. Útočné snaženie Dolného Kubína definitívne zlomila parádna akcia Dominika Oreniča zo 69. minúty a následná umiestnená strela k žrdi v podaní Lukáša Kubusa. Futbalisti Popradu, aj po tvrdých slovách trénera Vladimíra Lajčáka z lavičky, opäť spresnili rozohrávku a začali sa dostávať do vyložených šancí. Zvlášť dve z nich v samom závere volali po góle. V 84. minúte nepremenil samostatný nájazd na brankára Lukáš Kubus, keď sa mu do cesty okrem Trabalíka postavila i žrď a vzápätí predviedol sólo od polovice ihriska obranca Milan Ondruš, no jeho štipľavý projektil z hranice veľkého vápna kryl inak spoľahlivý brankár hostí. Šesťbodový zápas domáci zvládli a v tabuľke sa posunuli na piate miesto o skóre pred Rimavskú Sobotu.

Tréneri sa zhodli na zaslúženej výhre Popradu

„Chceli sme hrať zo zabezpečenej obrany, pretože domáci sú vpredu nebezpeční. Videl som ich hrať v zápase s Lokomotívou Košice a celkovo tri domáce víťazstvá ich kvalitu dokazovali. Dvadsať minút to bolo z našej strany obstojné, ale položili nás štandardné situácie. Mali sme trochu smolu. V druhom polčase sme sa pokúšali niečo s výsledkom urobiť, ale boli sme nepresní v rozohrávke a výsledkom bol tretí gól v našej sieti. Domáci vyhrali zaslúžene a ja im blahoželám,“ hodnotil duel pod Tatrami tréner MFK Dolný Kubín Jozef Šino.

„Vedeli sme, že Dolný Kubín bude hrať s dobre organizovanou obranou a snažiť sa o rýchle protiútoky. Zmenili sme rozostavenie a snažili sme sa hrať na troch útočníkov. Súpera sme prekvapili a v prvom polčase sme hrali dobre. V druhom polčase sme začali zbytočne strácať lopty namiesto pohodovej hry. Súperovi sa však tiež kombinácia smerom dopredu nedarila a hralo sa len v strede ihriska. Bol to z našej strany slušný výkon a víťazstvo naozaj zaslúžené,“ pridal svoje hodnotenie tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

Výsledok: 9. kolo v sobotu 20. septembra FK Poprad – MFK Dolný Kubín 3:0 (2:0) góly: 20. Róbert Ujčík, 38. Matúš Bendík (pokutový kop), 69. Lukáš Kubus.

Text: fkpoprad.sk

FK Poprad vs. MFK Dolný Kubín 3:0
1
Galéria
FK Poprad vs. MFK Dolný Kubín 3:0
20
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM