Samospráva

Do popradských ulíc sa vracajú zdieľané bicykle: Aké sú ceny?

Od 1. mája bude Popradčanom aj návštevníkom mesta opäť k dispozícií systém zdieľaných bicyklov. Ich sezóna sa skončí koncom októbra.

Ilustračný obrázok k článku Do popradských ulíc sa vracajú zdieľané bicykle: Aké sú ceny?
9
Galéria
Zdroj: TASR

Tento týždeň sme vás informovali o novinke v Poprade v podobe zdieľaných e-kolobežiek. Spravili sme pre vás aj test. 1. mája za do našich ulíc vracajú obľúbené zdieľané bicykle. „85 smart bicyklov s GPS bezpečnostným systémom bude možné vypožičať si a vrátiť prostredníctvom mobilnej aplikácie,“ informuje mesto na svojom oficiálnom webe.

Je to jednoduché

Po registrácii v aplikácii ANTIK SmartWay dostupnej na Google PlayApp Store sa bicykel odomknete načítaním QR kódu na riadidlách bicykla. Jazdiť je možné kdekoľvek, aj mimo mesta.

Podmienkou je bicykel po skončení jazdy odparkovať na vhodnom viditeľnom mieste, aby nezavadzal na chodníku alebo neblokoval cestu.

Na území Popradu je zároveň vybudovaných 12 informačných staníc so stojanmi, ktoré sú zároveň odporúčaným miestom pre uloženie a vyzdvihnutie bicyklov.

Ide o miesta, kde je najväčšia koncentrácia ľudí. Po skončení jazdy je potrebné podľa mesta odparkovať bicykel a uzamknúť ho mechanickým potiahnutím páčky na zámku zadného kolesa. Bicykel 1× pípne a v aplikácii sa zobrazia informácie, o tom, že bol úspešne vrátený a pripravený pre ďalšieho záujemcu

Viac noviniek z Popradu a okolia

Koľko to stojí?

Cena jazdy na hodinu stojí 1 euro. Mesačný balíček je k dispozícii len za 5 eur. Jazdiť s ním je možné 30 dní s max. limitom 30 min. denne. (po presiahnutí denného limitu 1 euro / hod. s minútovou tarifikáciou) ANTIK klienti jazdia dvakrát dlhšie. Pri pravidelnom bicyklovaní ido o výraznú úsporu oproti platbe po každej jazde.

Bicyklovanie na celú sezónu stojí 30 eur. Jazdenie kedykoľvek bez platby po každej jazde s max. limitom 1 hod. denne. (po presiahnutí denného limitu 1 euro / hod. s minútovou tarifikáciou). ANTIK klienti jazdia dvakrát dlhšie aj v tomto prípade.

Pandemické opatrenia

  • Pred jazdou na bicykli / e-bicykli si dezinfikujte ruky (napr. dezinfekčným gélom alebo utierkou)
  • Dôrazne odporúčame mať pri jazde a každom kontakte s bicyklom/e-bicyklom nasadené rukavice
  • Počas jazdy noste rúško alebo iné prekrytie tváre
  • Po ukončení jazdy si opäť dezinfikujte ruky
  • Gesto od Vás pre ostatných: Ak je to možné, utrite po sebe riadidlá a miesta, ktorých ste sa dotýkali dezinfekčným gélom alebo utierkou.
Bikesharing sa vracia do Popradu
9
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský

Aktuálne zo Slovenska:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM