Rôzne Tlačové správy

Do Popradu zavíta popredný okruhový jazdec. Novinkou bude Green Rallye Tatry

Termín Rallye Tatry sa blíži. Príprava pretekov je v plnom prúde a už teraz vieme, že organizátori pre fanúšikov pripravili opäť niečo nové

Ilustračný obrázok k článku Do Popradu zavíta popredný okruhový jazdec. Novinkou bude Green Rallye Tatry
Zdroj: Felix Racing

Organizátori najstaršej slovenskej automobilovej súťaže Rallye Tatry (25. – 26. mája 2018) dostali možnosť prezentovať sa v rámci tlačovej konferencie k začatiu Majstrovstiev Českej republiky v rally 2018 v priestoroch Autoklubu ČR v Prahe.

Sedemdielny seriál českého šampionátu otvorí Kowax Valašská rally Valmez (23. – 25. marca) a práve partnerským podnikom súťaže vo Valašskom Meziříčí je Rallye Tatry v Poprade. Výsledkom obojstrannej spolupráce usporiadateľských štábov bolo vytvorenie Valašsko-Tatranského pohára, ktorého druhý ročník sa pôjde tento rok v rámci oboch súťaží. Novinky v aktuálnom ročníku populárnej rally pod Tatrami predstavil v Prahe Roman Ordelt, tlačový tajomník a člen organizačného výboru Rallye Tatry 2018.

Organizátori spoločného pohára sú spoločnosti JTRT pro s.r.o. a AOS klub Poprad. Hlavnou stratégiou pohára je zvýhodnenie pre súťažné posádky s vozidlami v nižších objemových triedach. Popri výhode polovičného štartovného pre české a slovenské posádky majú zahraniční pretekári, ktorí sa zúčastnia Valašky, výhodu štartu v Tatrách so 100% zľavou zo štartovného. Hodnotné sú tiež ceny, pretože víťaz si odvezie poukaz pre štyri osoby na týždňovú dovolenku v Chorvátsku, pripravené sú víkendové pobyty vo Vysokých Tatrách alebo vecné ceny. Na Valašskej rally bude v rámci pohára hodnotená samostatne každá etapa (2 kolá), v Tatrách potom absolútna klasifikácia.

Zdroj: Felix Racing

Rallye Tatry v osvedčenom formáte

Jubilejný 45. ročník sa pôjde v osvedčenom modeli piatok – sobota. V piatok 25. mája prebehne od 18. hodiny slávnostný štart pred OC Forum v centre Popradu a o 21.45 h odštartuje divácky atraktívna nočná rýchlostná skúška v Poprade. V sobotu 26. mája sú na programe rýchlostné skúšky 2 až 9, pričom prvé vozidlo sa objaví na cieľovej rampe v 17. 30 h opäť na rampe pred OC Forum. Trať meria celkom 349,80 km a obsahuje 9 rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 108,70 km.

Do Popradu príde Felix Rosenqvist

Na Rallye Tatry zavíta po bývalom majstrovi sveta a legende Stigovi Blomqvistovi zo Švédska ďalšie zvučné meno svetového motoršportu. Do Popradu príde Felix Rosenqvist, popredný automobilový okruhový jazdec. Dvadsaťšesťročný Švéd patrí k veľmi talentovým pilotom na okruhoch a má pred sebou hviezdnu budúcnosť. V súčasnosti patrí k najlepším jazdcom formuly E vo farbách tímu Mahindra Racing. Sympatického Felixa uvidíme v Poprade ako predjazdca štartového poľa, objaví na večernom mestskom okruhu v Poprade a na vybraných rýchlostných skúškach. Fanúšikovia sa môžu tešiť na jeho účasť na piatkovej autogramiáde, ktorá začína o 16.30 h v priestoroch OC Forum.

Do Popradu zavíta popredný automobilový jazdec. Novinkou bude Green Rallye Tatry
9
Galéria
Zdroj: Lukáš Chum, Marek Janeček

1. ročník Green Rallye Tatry

Popri klasickej rally sa tento rok premiérovo uskutoční 1. ročník Green Rallye Tatry. Nejde o klasickú rally, ale o jazdu pravidelnosti, ktorá je určená výhradne pre posádky s vozidlami, ktoré majú platnú registráciu pre prevádzku na verejných komunikáciách. Štartovať môžu elektricky poháňané vozidlá a hybridné autá s kombinovaným spaľovacím a elektrickým pohonom. Jedná sa o kultúrno-spoločenskú akciu v nádhernom tatranskom regióne pod slovenskými veľhorami spojenú s príjemnými gastronomickými zážitkami, či relaxáciou vo welness.

Organizátori popradskej rally sa snažia nájsť nové cesty propagácie, ktoré dávajú za cieľ priniesť ďalšie zvýšenie popularity, kvalitné štartovné pole a zvýšenú divácku návštevnosť. Za týmto účelom vznikol post ambasádora rally, ktorý bude najmä v zahraničí aktívne propagovať Rallye Tatry. Oficiálnymi vyslancami slovenskej rally bude posádka Vlastimil Majerčák – Pavol Kušnier zo stajne L Racing, ktorá sa s vozidlom Ford Fiesta R5 pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federácie FIA zúčastní seriálu Central European Zone 2018 (FIA CEZ Trophy), kde obhajuje minuloročné tretie miesto.

Ďalšie spravodajský servis v rámci 45. Rallye Tatry 2018 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na jej facebookovom profile.

Roman ORDELT, tlačový tajomník 45. Rallye Tatry 2018

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM