Monika Gécziová Šport

Do práce opäť na bicykli: Popradčania, prijmete výzvu?

Po roku sa aj Poprad opäť zapája do celonárodnej cyklistickej súťaže Do práce na bicykli. Jej cieľom je inšpirovať k používaniu ekologických druhov dopravy. Zapojíte sa aj vy?

Ilustračný obrázok k článku Do práce opäť na bicykli: Popradčania, prijmete výzvu?
Zdroj: TASR

V minulom roku sa v Poprade do cyklistickej súťaže Do práce na bicykli zapojilo 42 tímov a 147 súťažiacich, ktorí spolu najazdili 20 219,02 kilometra a uskutočnili 3 057 jázd do práce i z nej na bicykli. Informovala o tom lokálna koordinátorka súťaže v Poprade Zuzana Compelová.

„Na základe rastúceho záujmu o túto súťaž sme sa aj tento rok rozhodli opäť prihlásiť do tejto súťaže. Pevne veríme, že sa zvýši počet súťažiacich, ako aj kilometrov oproti vlaňajšku,“ uviedla Compelová.

Ako ďalej dodala, hlavným cieľom súťaže je podpora rozvoja nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, ktoré chce inšpirovať k vytváraniu kvalitných podmienok pre ekologické druhy dopravy. „Je to zároveň výzva pre zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivácia pre zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce,“ ozrejmila.

Súťaž je určená pre všetkých obyvateľov Slovenska, ktorí sa zaregistrujú do 18. apríla. Do súťaže sa môžu zaregistrovať dvoj až štvorčlenné tímy tvorené zo zamestnancov firiem, inštitúcií a organizácií. Tie budú počas celého mája dochádzať do zamestnania na bicykli a budú si o tom viesť evidenciu na webe vyhlasovateľa súťaže. Registrácia tímov je možná až do 5. mája.

„Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že budú v období od 1. do 31. mája dochádzať do školy na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému,“ vysvetlila Compelová s tým, že títo študenti musia v deň začiatku kampane, t.j. 1.mája, dosiahnuť vek minimálne 15 rokov.

„Z jednej firmy môže pochádzať ľubovoľný počet tímov, každý však musí mať minimálne dvoch a najviac štyroch členov. Každý súťažiaci sa môže do súťaže zaregistrovať iba raz,“ dodala na záver koordinátorka súťaže pre naše mesto.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM