Monika Gécziová Rôzne

Dôležité termíny pre rodičov: Neprehliadnite zápisy drobcov do popradských škôlok

Rodičia, máte doma drobčeka, ktorého plánujete zapísať do škôlky? Termíny zápisov sú už dobre známe, preto nahliadnite, aby ste niečo neprešvihli.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité termíny pre rodičov: Neprehliadnite zápisy drobcov do popradských škôlok
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je 12 materských škôl, a to MŠ na Záborského ulici, Jarnej ulici, Tajovského ulici, Dostojevského ulici, Podtatranskej ulici, Letnej ulici, na Okružnej ulici, Ulici mládeže I, Ulici mládeže II, v Matejovciach na Lidickej ulici, vo Veľkej na Ulici Tranovského a v Spišskej Sobote na Vagonárskej ulici. Na území mesta sa nachádza aj päť súkromných škôlok, ktorými sú Stella, Centrum pre rodinu, Slniečko, Life Academy a Trojruža.

Ak plánujete svoje dieťa zapísať do niektorej zo škôlok na školský rok 2019/2020, termín na predkladanie žiadostí je od 30. apríla do 31. mája, pričom ťažiskové obdobie zápisu budú prvé dva májové týždne, t.j. od 2. do 12. mája. Informuje o tom webové sídlo mesta Poprad s tým, že deti sa môžu do škôlok prijímať aj priebežne, čiže počas celého školského roka. Čo sa týka informácií o mieste a termíne podávania žiadostí, ako aj ostatných podmienkach prijímania detí, na viditeľnom mieste v materskej škole a na internetovej stránke školy ich zverejní riaditeľ danej škôlky.

Do materských škôl sa prijímajú deti vo veku od troch do šiestich rokov, pričom prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku, deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou. „Dieťa po dovŕšení dvoch rokov veku môže byť prijaté do materskej školy, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky,“ uvádza mesto.

K prihláške do ktorejkoľvek škôlky je potrebné pripojiť potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ako i vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, pokiaľ má vaše dieťatko špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby.

foto: ilustračné

Život škôlkarov je plný zábavy a dobrodružstva.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM