Monika Gécziová Rôzne

Rodičia budúcich prváčikov, zbystrite pozornosť: Termíny zápisov do popradských škôl

Jar je obdobím, kedy začínajú zápisy do základných škôl. Ak máte doma budúceho prváčika, tieto termíny rozhodne neprehliadnite.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia budúcich prváčikov, zbystrite pozornosť: Termíny zápisov do popradských škôl
Zdroj: Dnes24.sk

Ani neviete ako tie roky ubehli a váš drobec je pripravený nastúpiť do prvého ročníka? Mesto Poprad na svojom oficiálnom webe zverejnilo termíny zápisov do všetkých základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta pre školský rok 2019/2020.

Zápisy sa tak budú konať od 2. do 4. apríla vrátane (utorok, streda, štvrtok), a to každý deň od 12:00 do 17:00 hodiny. „Vo výnimočných prípadoch na základe žiadosti zákonného zástupcu, po dohode s riaditeľom školy, môže byť dieťa zapísané aj v inom náhradnom termíne,“ uvádza sa na webe mesta.

Miesto zápisu v príslušnej základnej škole je zverejnené na webovom sídle školy, v priestoroch materských škôl, na dverách hlavného vchodu do budovy školy a na iných verejne prístupných miestach (obchody, zdravotné strediská, vchody do bytových domov a pod.).

„Základné školy pri zápise dieťaťa do prvého ročníka požadujú základné údaje o dieťati, rovnako aj o zákonných zástupcov, ako i ďalšie špecifické údaje požadované konkrétnou školou,“ informuje web s tým, že všetky tieto údaje si škola overí na základe platného rodného listu dieťaťa a hodnoverných úradných dokladov zákonných zástupcov. Rodný list vášho potomka a svoj občiansky preukaz preto nezabudnite na zápis priniesť.

foto: ilulstračné

Vaše dieťa sa tento rok so škôlkou rozlúči, spomienky na ňu však ostanú.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM