Monika Vengrínová Krimi

Dostali ste namiesto pokuty citrón? Deti hliadkovali aj v Poprade

Dnes na Slovensku vrcholí dopravno-preventívna akcia s názvom Jablko-citrón. Počas celého týždňa detské hliadky zastavovali vodičov a ostatných účastníkov cestnej premávky spolu s policajtmi a pokutovali i odmeňovali skutočne netradične. Jablká a citróny rozdávali i v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Dostali ste namiesto pokuty citrón? Deti hliadkovali aj v Poprade
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Akcia zameraná predovšetkým na dodržiavanie pravidiel premávky a tým najmä rýchlosti prebehla na 51 stanovištiach po celom Slovensku v priebehu tohto týždňa. V rámci nej žiaci základných škôl vo veku desať až dvanásť rokov v sprievode pedagogických pracovníkov škôl a zástupcov jednej zo slovenských poisťovní spoločne s príslušníkmi policajného zboru zastavovali vodičov a ostatných účastníkov premávky a podľa zásluh im nadeľovali buď citróny s obrázkom za porušenie pravidiel alebo jabĺčka, obrázky a malé darčeky za vzornú jazdu.

„Hlavným cieľom akcie bolo upozorniť predovšetkým vodičov motorových vozidiel, ale aj deti a ostatných účastníkov cestnej premávky na porušovanie pravidiel cestnej premávky, teda na prekračovanie najvyššej dovolenej rýchlosti jazdy,“ upozornilo Prezídium Policajného zboru Slovenskej republiky.

Policajná akcia jablko-citrón v Poprade
19
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM