Monika Vengrínová Rôzne

Tipsport liga štartuje sezónu, ale... Ako to vyzerá s veľkoplošnou obrazovkou na zimáku?

Po tom, ako poslanci mestského zastupiteľstva na júnovom zasadnutí neschválili odkúpenie veľkoplošnej obrazovky na zimnom štadióne od firmy Trik, ktorá za ňu žiadala 240 tisíc eur, stále hľadajú náhradné riešenie. V akom štádiu sa riešenie aktuálne nachádza?

Ilustračný obrázok k článku Tipsport liga štartuje sezónu, ale... Ako to vyzerá s veľkoplošnou obrazovkou na zimáku?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkoplošná obrazovka Colosseo, ktorá na zimnom štadióne v Poprade ostala ako pozostatok po klube HC Lev, je momentálne vo vlastníctve bratislavskej firmy Trik, s.r.o. Tá ju nadobudla vo verenej obchodnej súťaži na predaj hnuteľného majetku patriaceho do konkurznej podstaty úpadcu HC Lev Poprad, s.r.o. v konkurze. Snahou firmy je odpredaj obrazovky mestu Poprad. So sumou 239 800,39 eur, ktorú firma Trik pôvodne pýtala, však poslanci nesúhlasili.

Na júnovom zasadnutí poslanci schválili sumu 90 tisíc eur na kúpu zariadenia, ktoré je na zimnom štadióne nevyhnutné. Mesto tak vyhlásilo verejné obstarávanie a hľadá najrozumnejšie riešenie.

„Aktuálne máme trošku problém s komunikáciou s firmou Trik, ktorú sme vyzvali na odstránenie obrazovky zo štadióna, k dnešnému dňu tak však neurobila. Dokonca nám od nich prišla nová ponuka, a to predaj za sumu 90 tisíc bez DPH. Čo je to ale za ponuka, bez DPH?,“ pýta sa primátor mesta Poprad Jozef Švagerko s tým, že on osobne by bol najradšej keby existujúce zariadenie na zimáku ostalo, nakoľko má len štyri roky a je v dobrom stave, avšak za rozumných podmienok „Je to jeden z rébusov, ktoré som zdedil a nie je to jednoduché. Ja viem vyjsť v ústrety, ale stále sme sa nedostali k sume,“ uviedol primátor.

Podľa prednostu Mestského úradu v Poprade Róberta Bujalku, mesto v prvej fáze urobilo tri prieskumy trhu, pričom sa zameralo na tri zariadenia. Prvým je systém Scoreboard, ktorý slúži na jednoduché zobrazovanie stavu hry. Druhým videorozhodca a tretím LED zobrazovač videí podobný tomu, na aký sme aktuálne zo zimáku zvyknutí.

„Pre každý tento segment sme zisťovali zvlášť, do akej sumy je vlastne reálne sa dostať a následne sa cez elektronické trhovisko vyhlásilo tendrovanie celej kombinácie,“ objasnil Bujalka a dodal, že Scorboard je jednoduchá záležitosť za pár tisíc eur, videorozhodca stojí 30–40 tisíc a kocka minimálne 60–70 tisíc eur.

„Poviem to jednoducho, to integrované riešenie počíta s tým, že na základe existujúceho nastavenia by sme sa dostali do stavu, kedy by sa tam dali hrať zápasy, kedy by sme mali LED-kové zobrazovanie miesto scoreboardov, to znamená, že keby MsZ rozhodlo, tak by sa možno za ďalších 30–40 tisíc dalo to zariadenie doskladať,“ dodal prednosta s tým, že cena by sa tak dostala na úroveň približne 80 tisíc eur a takéto zariadenie by plne nahradilo už existujúce, ktoré tam aktuálne je a bolo by to modernejšie a kvalitnejšie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM