Pavol Hrabovský Rôzne

Farmárske trhy v Poprade: Nájdete tu výrobky remeselníkov, tradičné jedlá i tovar z byliniek, FOTO

Farmárske trhy sú pod Tatrami v plnom prúde. Čo môžete čakať a čo vás neminie?

Ilustračný obrázok k článku Farmárske trhy v Poprade: Nájdete tu výrobky remeselníkov, tradičné jedlá i tovar z byliniek, FOTO
15
Galéria
Zdroj: Pavol Hrabovský

Na popradskom námestí sú do soboty 5. októbra farmárske trhy. Ide o prvý ročník a jeho druhú, jesennú časť. Prvú ste si mohli vychutnať už v máji tohto roku.

Od syrov po bylinky

Trhy svojou veľkosťou neprekvapia, no aj keď sa môže zdať počet stánkov malý, majú čo ponúknuť. Ide o širokú škálu sortimentu – od syrov, pekárenských, či mäsových výrobkov, po džemy, sirupy, čaje, víno a bylinky. Každý stánok je iný, trhy nenudia, práve naopak.

„Účasť prijali naozaj tí praví farmári, pestovatelia, výrobcovia a teším sa, že merali takúto diaľku. Ide o celoslovenskú účasť z rôznych regiónov,“ vyjadrila sa samotná organizátorka Lýdia Kopčáková.

Ako ďalej dodáva, v rámci trhov ide predovšetkým o kvalitu. Na tú si všetci zúčastnení patrične potrpia. Rovnako sa dbá na čerstvosť produktov, čo nám potvrdila aj samotná organizátorka.

Rodinné tradície

Priestor sme dali aj predávajúcim. Pán Pavol Kačmarčík nám predstavil svoje produkty, ktorých základom sú bylinky.

„Ide o tradičné rodinné bylinkové produkty. Pochádzame z Turian nad Ondavou. Vyrábame bylinkové čaje, zmesi aj sirupy. Bylinky pestujeme, spracúvame a robíme z nich finálne výrobky,“ povedal pán Kačmarčík. Sami sme mohli vyskúšať lahodný skorocelový sirup, ktorý prospešne pôsobí na viaceré orgány a imunitu.

Okrem toho sú stánky plné ďalšieho zaujímavého sortimentu. Od náučných hračiek pre tých najmenších, cez remeselne tvorené výrobky, po domáci burčiak a štrúdľu. Príďte sa aj vy pozrieť na prebiehajúce trhy a podporte výrobcov z celého Slovenska!

„Verím že sa toto podujatie stane symbolickým pre Poprad,“ dodala Kopčáková, organizátorka farmárskych trhov.

A ako to na trhoch vyzerá? Prezrite si priloženú galériu a nezabudnite sa prísť pozrieť aj sami.

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Praví farmári, pestovatelia a výrobcovia sa stretli na trhoch v Poprade
15
Galéria
Foto: Pavol Hrabovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM