Monika Vengrínová Kultúra

Filmový mesiac v Kežmarku: Letné kino si užijete priamo na hradnom nádvorí

Druhý prázdninový mesiac už tradične patrí na hradnom nádvorí v Kežmarku filmom. Milovníci domácej i zahraničnej kinematografie sa môžu tešiť na kombináciu rôznych žánrov. Okrem nich si vychutnáme i krátke snímky mladých talentovaných autorov. Dva filmy dokonca prídu osobne uviesť ich režiséri.

Ilustračný obrázok k článku Filmový mesiac v Kežmarku: Letné kino si užijete priamo na hradnom nádvorí
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé štyri augustové dni na hlavné námestie v Kežmarku zavíta Bažant kinematograf a od 7. do 16. augusta si milovníci pohyblivých obrázkov naplno užijú počas desiatich premietaní piateho ročníka Letného kina na hradnom nádvorí.

Po minuloročných úspešných návštevách tvorcov organizátori siahli znovu po osvedčených menách, a tak svoj najnovší dokument Suri v nedeľu 9. augusta osobne uvedie režisér a cestovateľ Pavol Barabáš a v piatok 14. augusta letné kino privíta tvorcov populárneho akčného retro zombie „béčkového“ hororu Socialistický zombi mord na čele s jedným z režisérov snímky Rastislavom Blažekom.

Pred každým celovečerným filmom aj tentoraz budú uvádzané krátke snímky mladých talentovaných autorov nielen z Kežmarku a blízkeho okolia. Začiatok premietaní bude o 21.00 h a vstupné na každý filmový večer je 2 eurá. O občerstvenie sa postará personál kaviarne priamo na nádvorí hradu.

PROGRAM:

Piatok 7. augusta – filmový klub

Amy – Dokumentárny film o fenomenálnej britskej speváčke Amy Winehouse, ktorá zomrela vo veku len 27 rokov na otravu alkoholom. Prvé uvedenie mal na prestížnom festivale v Cannes.

Sobota 8. augusta

Päťdesiat odtieňov sivej – V čom je kúzlo erotického príbehu Päťdesiat odtieňov sivej? Jednoduchá odpoveď neexistuje. Sú proste fenomény, ktoré logickými argumentmi vysvetliť nejde.

Nedeľa 9. augusta – filmový klub

Suri (film osobne uvedie režisér Pavol Barabáš) – Dobrodružná cesta po neznámej africkej rieke nás zavedie k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri. Počas putovania ich územím spoznávame spoločenstvo, ktoré sa rozhodlo bojovať za zachovanie svojich tradícií a pôvodného spôsobu života.
V prípade nepriaznivého počasia v kine Iskra.

Pondelok 10. augusta

Rukojemník – Rodinný film na pomedzí drámy a komédie sa zameriava predovšetkým na svet detských hrdinov – najmä na malého rukojemníka rodičov, ktorí emigrovali na Západ v polovici 60. rokov minulého storočia.

Utorok 11. augusta

Annabelle – Vyznávači Satana vyvolali bytosť takú zákernú, že nič z toho, čo urobili, sa nedá ani zďaleka porovnať so zlom, ktorým je teraz posadnutá Annabelle.

Streda 12. augusta

Sex v Paríži – Paríž. Láska. A, samozrejme, francúzske ženy: slobodné, nepredvídateľné, sofistikované a vášnivé. Rozhodli sa svoje tajomstvá odhaliť a podeliť sa o ne. Je to komédia o kariére, deťoch, láske, sexe, a hlavne o tom, koho a čo ženy chcú.

Štvrtok 13. augusta

Hodinový manžel – Príbeh štyroch priateľov, vášnivých hráčov vodného póla, ktorí spoločne prevádzkujú bazén. Ten im jedného dňa ako nevyhovujúci vypustí hygiena a štvorica sa razom ocitá doslova na dne. Z nedostatku príležitostí začnú podnikať ako „hodinoví manželia“.

Piatok 14. augusta – filmový klub

Socialistický zombi mord (film osobne uvedie režisér Rastislav Blažek) – Dve zväzáčky sa snažia prestrieľať cez školu zamorenú ich nakazenými zombie spolužiakmi. Dynamický akčný „béčkový“ hororový film zo slovenského prostredia s odľahčenou dejovou líniou.
V prípade nepriaznivého počasia v kine Iskra.

Sobota 15. augusta

Lásky čas – Richard Curtis, scenárista a režisér Lásky nebeskej, ktorý je zároveň autorsky podpísaný pod komédiami Notting Hill a Štyri svadby a jeden pohreb, stvoril ďalší z nezabudnuteľných kúskov, pri ktorom sa budete cítiť skvele.

Nedeľa 16. augusta

Teória všetkého – Výnimočný a neuveriteľný životný príbeh Stephena Hawkinga, ktorý na svojom veľmi nemocnom tele nosí jednu z najchytrejších hláv, akú kedy ľudstvo poznalo.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM