Monika Vengrínová Šport

Finančná odmena pre podtatranských olympionikov: Zo Soči si nesú takýto balík peňazí...

103 500 € pre športovcov! Táto suma sa rozdelí medzi najúspešnejších Slovákov, ktorí nás reprezentovali na nedávno skončených olympijských hrách v Soči. Z popradských a kežmarských olympionikov dostanú odmenu len Adam Žampa a Pavol Hurajt

Ilustračný obrázok k článku Finančná odmena pre podtatranských olympionikov: Zo Soči si nesú takýto balík peňazí...
Foto: Slávka Kellová

Slovenský olympijský výbor (SOV) spoločne s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyplatia športovcom za výsledky na zimných olympijských hrách v Soči sumu v celkovej výške 103 500 €. Každý zo subjektov financuje polovicu odmien.

SOV a ministerstvo tento krát finančné odmeny vyplatí len Adamovi Žampovi a biatlonistom, pričom najviac zoberie najúspešnejšia členka výpravy Anastasia Kuzminová, a to spolu 53-tisíc eur za rýchlostné a stíhacie preteky, plus v priemere 8125 eur za piate miesto štvorčlennej zmiešanej štafety, ktorej členmi bol okrem Kuzminovej aj Popradčan Pavol Hurajt, Jana Gereková a Matej Kazár. Spomínaných 8125 eur si odnesie každý z nich.

Okrem biatlonistov odmenu dostane už len rodák z Kežmarku, zjazdár Adam Žampa. Tomu za 5. miesto v superkombinácii patrí suma 10-tisíc a za 6. pozíciu v slalome 8-tisíc eur.

Finančné prémie boli vypísané len za umiestnenie do 8. miesta medzi jednotlivcami a do 6. priečky medzi kolektívmi. Odmeny pre členov realizačných tímov sú navyše a v celkovej výške maximálne 33 percent zo sumy pre športovcov.

Prehľad finančných odmien na ZOH 2014

 Anastasia Kuzminová 45 000 + 8000 = 53 000 €
 Adam Žampa 10 000 + 8000 = 18 000 €
 miešaná štafeta v biatlone (Gereková, Kuzminová, Hurajt, Kazár) 32 500 €
 spolu 103 500 €

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM