Martin Sýkora Futbal

FK Poprad má po sezóne: Po ťažkom období našli svoju pravú tvár

Popradskí futbalisti sa celý rok akoby hľadali. Našli sa až v druhej polovici sezóny, keď už bolo na niektoré veci neskoro. Druhá celoštátna liga je však realitou.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad má po sezóne: Po ťažkom období našli svoju pravú tvár
Foto: Peter Handzuš

Svoju tvár našli až v závere

Reorganizácia druhej a tretej slovenskej ligy priniesol jasné ciele, ale zložitú cestu. FK Poprad si nakoniec miestenku v druhej lige obhájil až v samotnom závere. Podľa klubového prezidenta však uplynulá sezóna posunula klub o krôčik ďalej.

„Cesta nášho A-mužstva bola taká zmiešaná. Na začiatku roka sme mali iné ambície ako ukázal koniec roka. Napriek tomu sa nám podarilo dostať sa do semifinále Slovnaft Cupu a vybojovať pre Poprad druhú celoštátnu ligu. Dnes to považujem za úspech, i keď na začiatku roka by to bolo pre nás sklamanie,“ konštatoval prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

Foto: Peter Handzuš

Šesták ostane aj s asistentmi

Projekt budovania FK Poprad napísal svoj ďalší krok. V priebehu ligových zápasov sa pod Tatrami pri kormidle vystriedali traja muži – Mlynára striedal Šturma, ktorého nakoniec vymenil kanonier Šesták. „Pre mňa osobne je FK Poprad beh na dlhú trať. Nepozeráme sa na krátkodobé ciele a rýchle úspechy. Úspešní chceme byť na konci našej cesty. Dlho sme hľadali v A-mužstve vhodného trénera. Hľadali sme človeka, ktorý by zodpovedal charakteru tímu, trénera, ktorý by dokázal zmeniť defenzívny herný systém. Zloženie realizačného tímu Šesták, Belejčák, Dvorožňák, Lipčák sa ukazuje ako to, čo sme hľadali – funguje správna chémia v rámci klubu i samotnej kabíny. Celé sa to prejavuje do radosti z futbalu. Ak niečo funguje, tak sa to nezvykne meniť,“ uviedol Dvorčák s tým, že s takýmto realizačným tímom počítajú v klubovom vedení aj novej sezóny.

Príchody cezpoľných, ale skúsených hráčov má podľa klubového prezidenta pomôcť odchovancom, ktorí postupne rastú na druholigovú úroveň. „Chceli sme do zadných radov priniesť skúsenosť, kde vidíme u našich mladých hráčov veľký deficit. To isté sme chceli pretaviť aj do ofenzívy. Musím povedať, že vo vedení sme veľmi spokojní s tým, ako káder nášho A-čka vyzerá. Z našich odchovancov tu máme Maleca, Šuľu, Galoviča, ktorí majú svoj potenciál i priestor. Z tohto pohľadu je naša kostra tímu optimálna,“ dodal Dvorčák, ktorý chce, aby väčší priestor dostali odchovanci ako Vigľaš, Urbanič, Chromčo a ďalší.

Foto: Peter Handzuš

Vízia potrebuje čas

FK Poprad nemá krátkodobú víziu, vie, čo chce a rovnako vie, že to nebude z večera do rána. Filozofia je manažmentom postavená pomerne jasne. „Jedného dňa, a nemá to byť 10 rokov, chceme mať ligové A mužstvo, v treťoligovej rezerve našich 23–24 ročných hráčov, chceme mať ligový dorast a napredovať aj v ženskom futbale rozšírením kategórií o kadetky, či juniorky. Ak sa nám podarí každý rok vychovať jedného až troch hráčov pre naše A-čko a nie pre iné kluby, tak vtedy to budem považovať za úspech popradského futbalu,“ uzavrel prezident FK.

Viac Roman Dvorčák prezradil v rozhovore:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM