Martin Sýkora Futbal

Za útok na Šestáka si Kostelník vyslúžil trest: Pokuta a zákaz výkonu funkcie

Škvrnou na semifinálovom stretnutí v Skalici, ktorá vyradila Poprad, bol verbálny útok domáceho trénera na popradského hráča. SFZ skalického trénera potrestal.

Ilustračný obrázok k článku Za útok na Šestáka si Kostelník vyslúžil trest: Pokuta a zákaz výkonu funkcie
Foto: Roman Ferstl / Zdroj: Slovenský futbalový zväz (SFZ)

Disciplinárna komisia SFZ (DK) na svojom štvrtkovom rokovaní rozhodla vo veci verbálneho konfliktu medzi hráčom Stanislavom Šestákom (FK Poprad) a trénerom Jozefom Kostelníkom.

Znenie uznesenia č. 1040605

DK na základe podnetu od klubu FK Poprad (U 775) týkajúceho sa stretnutia 7. kola Slovnaft Cupu medzi MFK Skalica – FK Poprad odohraného dňa 12. 04. 2017 za HNS (verbálne urážlivé prejavy voči hráčovi hostí Stanislavovi Šestákovi pred začiatkom stretnutia) podľa čl. 47/1b DP ukladá disciplinárnu sankciu – finančnú pokutu vo výške 2000 eur a zákaz výkonu funkcie na 6 týždňov podľa čl. 47/2b čl. 12/2 čl. 16/1 a čl. 19/1 s prihliadnutím na čl. 36/2a,b,5 DP, od 12.05.2017.

”Bola to citlivá záležitosť, prostredníctvom médií ostro sledovaná verejnosťou. Preukazovanie skutku bolo náročné, disciplinárna komisia vzala do úvahy všetky známe okolnosti a stanoviská a uložila disciplinárnu sankciu v zmysle disciplinárneho poriadku. Pri ukladaní disciplinárnej sankcie prihliadala aj na predchádzajúce disciplinárne previnenia Jozefa Kostelníka v ostatných rokoch. Hrubé verbálne prejavy nešportovej povahy sa nezhodujú so základnými princípmi futbalu. Charakter a výška disciplinárnej sankcie zodpovedajú važnosti previnenia a preventívnemu účinku," konštatoval predseda disciplinárnej komisie SFZ Miroslav Vlk.

Foto: Peter Handzuš

Kultúra v športe

Popradčanom prišlo rozhodnutie DK ako spravodlivé. Šport by mal byť aj o kultúre, úcte a vzájomnom rešpekte.

„Aj tento verdikt disiplinárnej komisie považujeme za krok vpred ku kultúrnejšiemu prostrediu futbalu na Slovensku. Futbal v tejto krajine sa nestane kultúrnejším zo dňa na deň, no je nevyhnutné ho postupnými krokmi posúvať dopredu. Zvlášť v prípadoch, keď sú dotknuté osoby, ktoré svojím prístupom a poctivou prácou dokázali slovenský futbal roky výrazne posúvať dopredu a budovať jeho meno nie len na reprezentačnej, ale aj na prestížnej klubovej úrovni,“ uviedol na svojej oficiálnej stránke FK Poprad.

Zdroj: Slovenský futbalový zväz (SFZ)
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM