Peter Handzuš Futbal

FK Poprad opäť zabral. V zápase proti Trebišovu potvrdil tretie miesto v tabuľke

Poslednýkrát dohrávali popradskí futbalisti v stredu zápas jarnej časti 3. ligy. Na zápas do Spišskej Belej pricestoval súper z Trebišova.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad opäť zabral. V zápase proti Trebišovu potvrdil tretie miesto v tabuľke
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

V prvom polčase domáci príliš neoslnili, začali síce náporom, z ktorého vyťažili šancu po úniku a centri Bendíka, Kubus však volejom bránku netrafil. Hra trpela nepresnými prihrávkami a zlými riešeniami herných situácií, takže na defenzívu sústredený súper stačil brániť, dokonca si z protiútokov vytvoril dve dobré strelecké príležitosti, no Lukáč ani Kotľar bránku netrafili.

Keďže rovnako nepresne riešil svoje dve šance i domáci Kubus a ďalšie dobré rozohraté akcie Popradčanov skončili nepresnou finálnou prihrávkou alebo strelou, polčas nemohol skončiť inak ako bezgólovou remízou.

Dve polčasové zmeny v zostave, preskupenie zostavy i rozhovor v kabíne sa prejavil hneď od začiatku 2. polčasu. Hráči pridali na pohybe, spresnili hru a to sa prejavilo v prevahe, tlaku, súvislých akciách i šanciach. Na 1. gól sa však čakalo do 54. minúty keď po závare v šestnástke Bendík zabojoval o loptu a Janigloš v páde dal svoj prvý gól v drese A mužstva.

O štyri minúty v pokračujúcom tlaku domácich sa v pokutovom území najlepšie zorientoval Tropp a zvýšil na dva nula. Poprad valcoval ďalej, vytváral si šancu za šancou, no dvakrát Bendík, Kubík, ani Michlík súpera „nedorazili“. Trest na seba nenechal dlho čakať, po nenápadnej akcii znížil 66. minúte Kotľar a dostal hostí opäť do hry.

Nie na dlho, pretože Tropp výborne prebral loptu v šestnástke a nádhernou strelou zvýšil na 3 : 1. Prebudení hostia sa však nevzdali, začali viac útočiť, dobre kombinovať a postupne ovládli ihrisko. Výsledkom bol exportný Capkov gól z trestného kopu do šibenice Huszárikovej bránky, proti ktorému bol napriek svojim kvalitám, domáci brankár bezmocný.

Nasledovalo osem minút nervózneho boja, po ktorom však ostali všetky tri body doma.

Popradčania hrajú na hranici možností

Poprad vyhral zaslúžene, bol veľkú časť zápasu lepším mužstvom ale zápas si zbytočne skomplikoval nepremenením množstva čistých šancí v druhom polčase.

Ospravedlnením však môže byť fyzická i psychická únava z trojtýždňovej zápasovej série streda – sobota. Pre zamestnaných amatérov je to záťaž na hranici možností a hráčom slúži ku cti, že ju zatiaľ zvládajú výborne.

Ak sa ju podarí zavŕšiť víťazstvom v sobotu s Vranovom, tak by to bol dôkaz neuveriteľnej hernej, fyzickej, psychickej i morálnej sily tohto mužstva.

FK Poprad – Slavoj Trebišov 3:2 (0:0) Góly: 54' Janigloš, 58', 77' Tropp – 66' Kotľar, 82' Capko

Vladimír Lajčák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM