Martin Sýkora Futbal

FK Poprad pokračuje vo víťaznom ťažení: Doma vyhral aj s rezervou Podbrezovej

Popradskí futbalisti pokračujú v boji o čelo tabuľky. V piatok (6.4.) na domácom trávniku v NTC privítali Podbrezovú B a napriek jednému gólu si pripísali do tabuľky tri body.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad pokračuje vo víťaznom ťažení: Doma vyhral aj s rezervou Podbrezovej
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti naháňajú čelo slovenskej druholigovej tabuľky. Víťaznú sériu chceli Popradčania natiahnuť aj doma proti rezerve Podbrezovej. V zostave FK Poprad dostali príležitosť hráči z lavičky, keďže niektoré opory nechali podtatranskí kormidelníci zámerne oddychovať, aby boli pripravení do ďalších zápasov. Na výkone to však nebolo veľmi cítiť. Prvú polhodinu hrali domáci prím, motorom v strede poľa bol skúsený Zošák, na hrote nepríjemný a nebezpečný Šesták. FK hrozil hlavne po štandardných situáciách. Po jednej z nich – v 24. minúte, vystrelil práve Zošák, loptu z jeho kopačky nezastavil nikto až v závere sieť. Najtesnejším rozdielom aj skončil prvý polčas, v ktorom chceli Popradčania evidentne pridať aj druhý gól.

Do druhej polovice nastúpili hostia z Podbrezovej oveľa koncentrovanejšie, boli behavejší, nepríjemne bránili, smerom dopredu to však bolo horšie. Hostitelia nezabúdali na zadné vrátka a aj keď mali prevahu, ďalší presný zásah už nezaznamenali. Keďže ani Malec v bráne Popradu nemal veľa práce, rezerva Železiarní Podbrezová podľahla pod Tatrami najtesnejším rozdielom a FK Poprad si pripísal do tabuľky ďalšie dôležité tri body.

FK Poprad – FK Železiarne Podbrezová B 1:0 (1:0)
Gól: 24. Zošák. Rozhodoval: Vlčej, ŽK: Medak – Mejri, Gerát, 350 divákov
Poprad: Malec – Palša, Hatok, Hric, Kica, Zošák, Medak, Šesták (90. Maťaš), Jančo (64. Horodník), Kukoľ, Horváth (70. Šašinka)
Podbrezová: Vavrúš – Fischer, Lepieš, Kupčík, Mejri, Haščák, Garaj, Gerát, Kačerík, Blahút (73. Turňa), Mojžiš

FK Poprad - FK Železiarne Podbrezová B 1:0
56
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Mário Auxt, tréner FK Železiarne Podbrezová B: „O dnešnom zápase rozhodol hlavne prvý polčas. Nastúpili sme ustráchane, čím ma naši mladí chlapci prekvapili. Zaváhali sme, aj keď sme chceli byť aktívnejší smerom dopredu. Bol to zápas o súbojoch, ktoré sme uskákali a do vyložených šancí sme súpera veľmi nepúšťali. Myslím si, že Poprad bol o ten gól lepší.“
Mikuláš Dvorožňák, asistent trénera FK Poprad: „Vedeli sme, že súper má v jarnej časti lepšiu formu ako na jeseň. Snažili sme sa byť od začiatku aktívni a nebezpeční, čo sa nám darilo prvých 30 minút. Škoda, že sme k prvému gólu nepridali ešte jeden, ktorý by nám dal väčší kľud. V hlavách hráčov boli stále zadné dvierka a do konca zápasu sme sa museli sústrediť aj na defenzívu, aby sme neinkasovali a zápas dotiahli do víťazného konca.“

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM