Peter Handzuš Futbal

FK Poprad v príprave: Po výhre nad Niecieczou remíza s Michalovcami

Prípravy na novú sezónu, ktorá začína už 21. júla vrcholia. FK Poprad hľadá optimálne zloženie tímu a hernú taktiku pre čo najlepší vstup do súťaže.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad v príprave: Po výhre nad Niecieczou remíza s Michalovcami
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Aktuálnu formu Popradčanov preverili v stredu 4.7.2018 fortu­naligisti z MFK Zemplín Michalovce. Prvý polčas patril hosťom zo Zemplína, v druhej polovici prevzali taktovku do rúk hráči FK Poprad. “V prvom polčase tam bolo z našej strany trocha viac nepresností. Súper nás dostával pod tlak. Neustrážili sme si jednu štandardnú situáciu, po ktorej sme inkasovali. Myslím, že v druhom polčase sme boli lepším mužstvom. Viacero šancí ostalo nepremenených, tak remíza je možno aj spravodlivá. V druhom polčase sme ale mali na viac," zhodnotil zápas asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák.

FK Poprad – MFK Zemlín Michalovce 1:1 (0:1)
Góly: Zekucia – Danko

FK Poprad: Knurovský, (Bakoš) – Maťaš, Palša, Pajer, Kica, Kopúnek, Medak, Urbanič, Jančo, Streňo, Holiš, Hric, Zekucia, Maslo, Horváth, Kúkoľ, Zošák, Gallovič

MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad, (Kira,Dráb) – Rota, Špak, Vojtko, Turík, Žofčák, Danko, Harutyunyan, Andreev, Kavka, Kurminowski, Vajs, Bednár, Bagala, Bellás, Kolesár, Sulley

Na skúšku do Popradu prišiel mladý, len 19-ročný brankár z dorastu MFK Ružomberok Marek Bakoš a z českej Mladej Boleslavy 23-ročný obranca Adam Pajer. Obidvaja dostali v zápase proti Michalovciam príležitosť ukázať svoj talent a schopnosti.

Český obranca ponúkol svoje služby Popradu cez svojho manažéra. Odohral tu zatiaľ dva zápasy a dúfa, že v Poprade ostane dlhšie a pomôže tímu k úspešnej sezóne. “Urobím všetko pre to, aby som Popradu pomohol,” povedal Adam Pajer.

Adam Pajer nie je v kabíne sám, kto hovorí po česky. Nezistil to ale hneď. “Že je Kubo Hric Čech som sa dozvedel až na štvrtom tréningu. Je to milé, mať tu niekoho od nás. Aj keď v tom nevidím nejaký extra rozdiel, v Česku a v Slovensku. Myslím si, že sa s Jakubom dobre dopĺňame, uvidíme aká bude budúcnosť,” dodal Adam.

Futbalistov FK Poprad čakajú ešte tri prípravné zápasy. Po jednom zápase odohrajú v Poľsku a v Maďarsku a generálkou pred začiatkom 2. ligy bude domáci zápas proti FC Košice, ktorý odohrajú v sobotu 14. 7. 2018 v popradskom NTC.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM