Peter Handzuš Futbal

FK Poprad zavŕšil letnú prípravu. V sobotu čaká áčko prvý zápas novej sezóny

Posledným súperom FK Poprad v príprave pred štartom druhej ligy bol tím ŠKM Liptovský Hrádok. Zápas mohli diváci sledovať v sobotu (24.7.2017) dopoludnia v NTC Poprad.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad zavŕšil letnú prípravu. V sobotu čaká áčko prvý zápas novej sezóny
27
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Domáci sa od začiatku stretnutia snažili hrať aktívny futbal a prvý polčas sa v podstate odohral na polovici hostí z Liptovského Hrádku. V druhom polčase sa už do šancí dostával aj súper a zápas nakoniec skončil výsledkom 3:2 v prospech FK Poprad. “Chceme hrať útočne, chceme hrať pre ľudí a dať čo najviac gólov. Ten prvý polčas nám ukázal aj to, že súper prišiel s dobre zorganizovaným blokom na vlastnej polovici a bolo našou úlohou ho vlastne prekonať, čo sa nám aj darilo, len nám nevyšlo to zakončenie. Chýbalo nám aj trocha šťastia, o čom svedčia štyri nastrelené žrde počas zápasu a dosť veľa nepremenených šancí, ale to patrí k futbalu. Z útočnej stránky sme boli s týmto zápasom spokojní. Aj tento zápas nám ukázal, s kým sa dá rátať, alebo aké zmeny môžeme vykonať počas striedaní. Tento zápas berieme pozitívne,” zhodnotil vystúpenie hráčov asistent trénera Mikuláš Dvorožňák.

Foto: Peter Handzuš

Letná príprava bola pre FK Poprad po nadstavbe a baráži krátka a na novú sezónu mal klub len niečo vyše mesiaca. Podľa Dvorožňáka to ale stačilo na to, aby hráči v kádri FK Poprad predviedli svoje schopnosti. “Príprava trvala v podstate len štyri a pol týždňa. Mali sme ale dostatok zápasov, v ktorých sme vyskúšali všetkých hráčov z kádra. Všetci hráči mohli ukázať, kde je ich potenciál a na základe toho môžeme na tom stavať, kde akých hráčov a v akých zápasoch použiť,” dodal Dvorožňák.

Ako potvrdil, káder popradského tímu je v podstate uzavretý a cez týždeň sa už všetci v klube budú sústrediť na prvý ligový zápas. “Možno jedno miesto sme si ponechali voľné. Keďže prestupový termín trvá stále, tak možno nejaký jeden hráč ešte bude doplnený. Ale na 95 % je káder uzavretý. Všetci hráči, ktorí boli na súpiske dnešného zápasu, tak ostávajú v Poprade na jesennú časť. Týmto zápasom sme ukončili prípravu a počas týždňa sa už sústredíme na prvé kolo v Seredi a verím, že aj s nejakým dobrým výsledkom by sme mohli začať túto druhú ligu,” uzavrel Dvorožňák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM