Monika Gécziová Šport

FOTO + VIDEO Majstrovstvá SR v tanečnom športe: Triumfovali aj domáci Popradčania

Počas uplynulého víkendu hostil Poprad tanečné páry z celého Slovenska. Dôvodom boli národné majstrovstvá v tanečnom športe. Súťažilo sa v 10 tancoch. Ako sa darilo domácim Popradčanom?

Zdroj: Dnes24.sk

Tanečné centrum (TC) Fortuna je už 25 rokov symbolom tanečného športu v Poprade a majstrovstvá Slovenska vo svojej histórii usporadúva už po 13-ty krát. Tento raz sa Majstrovstvá Slovenska v tanečnom športe konali 2. februára v Aréne Poprad. Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Poprad Anton Danko.

„Minulý rok sme si dali prestávku, ale tento sme opäť chceli ukázať, čo vieme a dokážeme. Chceli sme našim párom pripraviť pekné prostredie a výborné podmienky, čo sa nám, verím, aj podarilo,“ uviedol prezident TC Fortuna Poprad a organizátor súťaže Peter Pastorek s tým, že jej samotná príprava trvala viac ako mesiac.

„Mali sme tu páry z celého Slovenska i zahraničných rozhodcov, preto bolo potrebné poskytnúť všetkým komplet celé zázemie, vyriešiť logistiku a pripraviť sálu. Všetko sme si robili samy, pomáhali nám naši členovia i rodičia mladších tanečníkov. O to viac nás teší výsledok,“ hovorí s úsmevom Pastorek.

Majstrovstvá Slovenskej republiky v tanečnom športe 3
45
Galéria
Foto: Monika Gécziová / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Majstrovstiev sa tento rok zúčastnilo presne sto párov, z toho štyri tvorili domáci Popradčania. Dva páry súťažili v seniorských kategóriách, dva v kategórii dospelých. Celkovo sa o titul majstrov slovenska súťažilo v ôsmich tanečných kategóriách, pričom vekové rozpätie súťažiacich bolo od najmladších 12–14 ročných juniorov, až po najstarších seniorov nad 55 rokov.

Súťažilo sa v desiatich tancoch. „Je to trošku neštandardná kombinácia, ktorej sa niekedy hovorí aj kráľovská disciplína. Pozostáva z dvoch rovnocenných častí, a to z piatich štandardných tancov, ktorými sú waltz, valčík, tango, slowfox a quickstep a z piatich latinsko-amerických tancov, konkrétne je to samba, rumba, paso doble, čača a jive,“ prezradil organizátor.

A ako sa napokon darilo domácim párom z popradského tanečného centra? Krásny úspech dosiahol pár Giada Cragnolini a Dušan Gruľa, ktorý sa v kategórii dospelých umiestnil na druhom mieste a v rovnakej kategórii triumfoval na treťom mieste pár Emília Scherfelová a Daniel Jurča. V kategórii Seniorov 2 sa na peknom štvrtom mieste umiestnil pár Andrea a Jozef Cvanigovci.

Pod článkom si môžete pozrieť fotografie tanečníkov v ďalších súťažných kategóriách.

Majstrovstvá Slovenskej republiky v tanečnom športe 2
74
Galéria
Foto: Monika Gécziová / Zdroj: poprad.dnes24.sk
Majstrovstvá Slovenskej republiky v tanečnom športe 1
18
Galéria
Foto: Monika Gécziová / Zdroj: poprad.dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM