Peter Handzuš Rôzne

FOTO: Z Popradu až do Prahy? Dá sa to aj autovlakom

Ak sa chystáte autom na výlet do Prahy, máme pre vás tip, ako byť hneď ráno v stovežatej Prahe svieži.

Viete o tom, že aj z Popradu a Košíc jazdí do Prahy autovlak? Železničiari ponúkajú takúto možnosť dopravy pre tých, čo potrebujú mať svojho tátoša po ruke, no nechce sa im tráviť dlhý čas na preplnených cestách.

Ideálne pre východniarov

Túto službu si pochvaľujú východniari pracujúci v Česku, ktorí sa potrebujú dostať z Košíc do Prahy alebo späť. Vo vlaku sa vezie aj ich auto a oni môžu počas cesty vybavovať pracovné povinnosti alebo oddychovať.

„V noci si dokonca môžu pospať v lôžkových vozňoch. Je to ideálne riešenie – po celotýždennej vyčerpávajúce práci si v piatok podvečer v Prahe naložia svoje auto aj s batožinami na vlak a komfortne na víkend cestujú domov na východné Slovensko,“ povedala Slavomíra Šubrtová zo Železničnej spoločnosti Slovensko.

Autovlak využívajú aj turisti

Ďalšou kategóriou spokojných zákazníkov autovlaku sú rodiny s deťmi, ktoré cestujú na dovolenku do Tatier.

Celá rodina sa uloží do vlaku a odpočinutí vystúpia v Poprade a potom pokračujú svojím autom, či už na návštevy príbuzných, do lyžiarskych stredísk alebo za turistikou. Rovnakým spôsobom sa opäť vracajú do Česka.

Lacnejšie ako v hoteli

Autovlak používajú aj rôzne servisné a dodávateľské firmy. Manažér po skončení pracovnej doby naloží svoje auto s potrebnými pracovnými prostriedkami na vlak, dobre vyspí, ráno je v košickej pobočke, uskutoční svoje plány a rovnako sa vráti do Prahy. Nestráca čas, neprenáša ťažké kufre a techniku, ušetrí za hotel.

Bez mozoľov na sedacích svaloch

V letných mesiacoch autovozne využívajú aj majitelia motoriek, ktorí sa takto prepravujú na trase Praha – Poprad a späť.

Poprad nevnímajú ako svoju koncovú stanicu. Ich cieľom je mototuristika po Vysokých Tatrách a okolitých turisticky atraktívnych lokalitách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM