Monika Vengrínová Hokej

Gólové hody na popradskom ľade: Kamzíci slovenskú dvadsiatku nešetrili

Slovenská reprezentácia do dvadsať rokov si drží priemer dva góly na zápas, čo dnes potvrdila aj proti skúsenejším popradským hráčom. Tí naopak do brány mladíkov vsietili pekných sedem gólov, pričom o výsledku bolo rozhodnuté už na konci druhej tretiny.

Ilustračný obrázok k článku Gólové hody na popradskom ľade: Kamzíci slovenskú dvadsiatku nešetrili
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská dvadsiatka v Poprade dlho bezgólový stav neudržala. Už v 5. minúte sa po nacvičenej akcii a prihrávke Takačá spoza bránky presadil Matúš Paločko. Už o minútu bolo 2:0. Domáci Štrauch hľadal prihrávkou spoluhráča, jeho nahodenie do bránkoviska ale skončilo za chrbátom Godlu. O šesť sekúnd už kamzíci viedli o tri góly. Po vyhratom buly vystrelil na bránku obranca Kurali a puk na prekvapenie tribún skončil v sieti. To už bolo na Godlu priveľa a v bránke ho striedal Okoličány. Výmena brankárov juniorov povzbudila a v 7. minúte stav stretnutia korigoval Ondris.

Na začiatku druhej tretiny sa presadil Lukáš Hvila a Popradu tak vrátil trojgólové vedenie. V 24. minúte rozhodca Lauff nariadil proti domácim trestné strieľanie, ktoré kapitán „dvadsiatky“ Skalický nepremenil. Čo sa nepodarilo jemu, o pár sekúnd napravil Horvát. Po vhadzovaní po pravici Kostúra napokon jeho strela od modrej skončila za bránkovou čiarou – 4:2. Hvila bol proti reprenzentácii Slovenska do 20 rokov pri streleckej chuti, čo potvrdil druhým gólom večera. Ten pridal tesne pred odchodom do šatne na druhú prestávku.

O výsledku bolo v Poprade už rozhodnuté. Na 6:2 zvyšoval v 44. minúte Tomáš Sýkora a keď Hvila zavŕšil strelou z medzikružia hetrik, najskúsenejší hráči Popradu sa pobrali do šatní, aby šetrili sily na duel proti Košiciam o prvé miesto v tabuľke.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Zápas by som rozdelil na tri rozdielne časti. Dali sme aj pekné góly, viedli sme vždy o viac gólov, ale v tretej tretine prišlo uspokojenie. Potom sme mali málo pohybu, hrali sme bez dôrazu. Bolo vidieť, že sa už pripravujeme na dôležitý zápas s Košicami.“

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: „Nás mrzí, že pred peknou návštevou v Poprade, sme stretnutie nezvládli v defenzíve. Práve tá nás zdobila v doterajšom priebehu sezóny. Vieme, že máme priemer dva strelené góly na zápas, viac gólov extraligovým mužstvám nedávame. To sa aj dnes potvrdilo. Prepadli sme v obrannej fáze, o to viac ma to mrzí, že sme sa pred tisíckou divákov neprezentovali takým výkonom ako na Tatranskom pohári.“

HK Poprad – HK Orange 20 Slovensko 7:2 (3:1, 2:1, 2:0)

Góly: 5. Paločko (Takáč, Kroták), 6. Mlynčár (Gáborčík, Štrauch), 6. Kurali (Boltun), 22. Hvila (Matis, Paukovček), 40. Hvila (Paukovček), 44. Sýkora (Boltun), 49. Hvila (Kasík, Matis) – 7. Ondris (Sukeľ, Varga), 24. Horvát (Vadovič, Giľak).
Rozhodovali: Lauff – Bogdaň, Rovenský, vylúčení: 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0,
1097 divákov

HK Poprad - HK Orange 20 23.10.2014
1
Galéria
HK Poprad - HK Orange 20 23.10.2014
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM