Peter Handzuš Futbal

Gólové hody v Poprade: Gladiátori nastrieľali Haniske jedenásť gólov

Futbalisti FK Poprad sa v sobotu 20. mája predstavili v poslednom domácom zápase na trávniku NTC Poprad v skupine o zotrvanie v 2. lige.

Ilustračný obrázok k článku Gólové hody v Poprade: Gladiátori nastrieľali Haniske jedenásť gólov
Foto: Peter Handzuš

Pod taktovkou hrajúceho trénera Stanislava Šestáka sa Popradčania do súpera pustili hneď od začiatku. Drvivá časť zápasu sa odohrávala na polovici Hanisky. Domáci brankár Ján Malec sa k lopte dostával len sporadicky, zato jeho spoluhráči v poli sa futbalom bavili dokonale.

V prvom polčase skončila lopta v bráne hostí trikrát. Gólovú smršť spustili Popradčania po výmene strán. Po tom, čo Stanislav Šesták strelil štyri góly, si hetrik skompletizoval aj Marko Lukáč. Gólové hody domácich doplnil dvomi presnými zásahmi Duje Medak, po jednom góle pridali Vladislav Palša a Viktor Maťaš.

Foto: Peter Handzuš

Hráči FK Poprad sa už pripravujú na baráž, ktorú odohrajú v boji o druhú ligu s jasným víťazom skupiny Západ – béčkom FC Spartak Trnava. Barážové stretnutia odohrajú Popradčania začiatkom júna. Domáci zápas baráže je naplánovaný na 3. jún a odveta v Trnave na 10. jún. Obidva zápasy začínajú o 17:00.

FK Poprad – FK Haniska 11:0 (3:0)

Peter Šmelko, tréner FK Haniska: „Z mojej strany ani nie je čo hodnotiť. Hráči ma prístupom sklamali. Chcel by som vyzdvihnúť hru Popradu, ktorý bol jednoznačne lepší. Je to zaslúžené víťazstvo. Chcel by som zablahoželať domácemu trénerovi a popriať Popradu, aby sa mu v baráži podarilo uspieť.“

Stanislav Šesták, tréner FK Poprad: „Dnes sme opäť ukázali chuť a radosť z futbalu. Na vyššej úrovni ako v minulých zápasoch bola aj efektivita, preto je výsledok taký, aký je. Snažíme sa, aby sme prilákali divákov na tribúny. Verím, že splníme cieľ, ktorý sme si vytýčili a cez baráž postúpili do druhej ligy. Svedomito sa na to pripravujeme a dnes nám tie veci, ktoré v tréningu cvičíme, vyšli.“

FK Poprad - FK Haniska
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM