Oliver Buza Hokej

Gólovú divočinu ovládli Kuznecké medvede

Po bielych medveďoch z Čeljabinska zavítali na Spiš v 56. kole tie isté šelmy, avšak z ďalekého Novokuznecka.

V prvej tretine Tatranskí vlci svojho súpera nešetrili. Rýchlym korčuľovaním a vtipnými kombináciami si vytvárali tlak a góly na seba nenechali dlho čakať. Už vo štvrtej minúte si na Bellušovu prihrávku nakorčuľoval Jank a strelou z prvej rozvlnil sieť. O štyri minúty viedla rezerva HC Lev po Chalupovom, góle už 2 – 0 a dokonalú tretinu uzavrel Sekáč , ktorý nádherne zavesil svoj bekhend do horného rohu hosťujúcej brány. Do kabín si vlci niesli pohodlný náskok 3 –0. To, čo prišlo v tretine druhej čakal len málokto. Kuznecké medvede sa zobudili zo prvotretinového spánku, výrazne zlepšili pohyb a začali hrýzť. Na Mitriakovov gól z 23.min ešte bleskovo zareagoval domáci Chalupa, potom však prišiel sedemminútový uragán hostí, ktorí strelili 4 góly a razom bol stav 4 –5. Divokú tretinu uzavrel pekným gólom vlk Belluš – 5 –5. Aj záverečnú časť začali lepšie hostia, keď v 44.minúte Kapotov prestrelil v presilovke všetko, čo mu stálo v ceste a opäť priklonil misky váh na stranu juniorov z Novokuznecka. Hneď z protiútoku však Sekáč vyrovnal a tento zaujímavý zápas gradoval. V 48.minúte si hosťujúci Repin našliapol medzi kruhy a strelou švihom poslal medvede opäť do vedenia. Vlci si v závere vytvorili tlak, vyrovnanie mal na hokejke Novotný, 15 sekúnd pred koncom však v koncovke neuspel a predĺžil tak negatívnu šnúru prehraných zápasov , ktorá sa po utorku zastavila na čísle 6.

Aleš Totter (tréner Tatranských vlkov) : „Bol to zaujímavý zápas, rýchlo sme viedli 3 –0 i 4 –1, hostia však začali lepšie korčuľovať, začali nás prečíslovať a dávať góly. Nerozumiem , čo sa stalo v druhej tretine. Opäť nám vybuchli brankári, je s tým problém, komunikujeme s nimi o tom, ale už potrebujeme, aby sa chytili, pretože boj o záchranu vrcholí a bude veľmi tvrdý.“

Tatranskí Vlci – Kuznecké Medvede (JUN Metallurgu Novokuzneck) 6 –7

Tretiny: 3:0, 2:5, 1:2, Góly: 4. Jank (Belluš, Bárta), 8. Chalupa (Csányi, Ježek), 13. Sekáč (Chalupa, Novotný), 24. Chalupa (Nedvěd), 36. Belluš (Šaršok), 44. Sekáč – 23. Mitriakov (Kapotov), 26. Žafiarov (Kapotov), 29. Mitriakov (Žafiarov), 31. Žafiarov (Jačenkov), 33. Turukin (Mitriakov, Jačenkov), 44. Kapotov (Jačenkov), 48. Repin (Strebkov, Musin). Vylúčenia: 8:5 na 2 min, navyše Sekáč a Beliakov DKZ. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 1:0. Strely na bránku: 36:43. Rozhodcovia: Oskirko, Rovenský, Snášel. Diváci: 1015.

  • ob-
Gólovú divočinu ovládli Kuznecké medvede
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM