Martin Sýkora Krimi

Had, pes a zabávajúci sa muž na detskom ihrisku: Taký bol Poprad pred týždňom

Popradskí mestskí policajti v uplynulom týždni riešili viacero kurióznych situácií. Obyvatelia ich volali k vážnym i menej vážnym incidentom.

Ilustračný obrázok k článku Had, pes a zabávajúci sa muž na detskom ihrisku: Taký bol Poprad pred týždňom
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Užovka vystrašila zamestnancov firmy

V pondelok (18.6.) o 20:30 hod. bol na čísle 159 prijatý oznam ohľadom muža ležiaceho na zemi za budovou autobusovej stanice na ulici Jiřího Wolkera. Hliadka MsP Poprad na mieste zistila 50-ročného muža zo Žarnovice. Keďže muž bol pod vplyvom alkoholu a nereagoval na vonkajšie podnety, bol prevezený do nemocnice privolanou sanitkou. Na druhý deň začali zvieracie problémy – o 8:30 hod. bolo oznámené, že v oplotení areálu súkromnej firmy na Hraničnej ulici je had. „Mestskí policajti, po príchode na miesto zistili, že išlo o užovku stromovú, ktorá sa v oplotení zrejme vyhrievala na slniečku. Následne sa z miesta odplazila,“ informoval šéf popradskej mestskej polície Štefan Šipula.

Zdroj: pixabay.com

Zlý pes, ešte horšia pani a Poliaci – špekulanti

Vo štvrtok (21.6.) napoludnie oznámil na MsP Poprad 57-ročný muž z Popradu, že na ulici Okružnej bol napadnutý a pohrýzený psom.

„Došlo k tomu aj napriek tomu, že psa mala žena na vôdzke. Po incidente sa k poškodenému navyše mala správať hrubo a arogantne a z miesta odišla, bez toho, aby poškodenému poskytla svoje údaje a údaje o očkovaní psa,“ uviedol Šipula.

Poškodený muž po ošetrení v nemocnici podal na mestskej polície písomné oznámenie. Vec je v riešení MsP Poprad, ktorá už zistila podozrivú osobu. V sobotu mestskí policajti oprášili poľštinu, keďže návšteve od severných susedov sa pravdepodobne nechcelo platiť. „O 14:15. hod. pozorný občan upozornil na linke 159 na posádku vozidla na ulici Murgašovej, ktorá s použitím násilia odmontovala blokovacie zariadenie z kolesa svojho vozidla. Išlo o Poliakov, ktorí sa aj s vozidlom snažili pred hliadkou MsP Poprad ukryť vo vnútrobloku na ulici Murgašovej, za kotolňou,“ dodal Šipula s tým, že snaha Poliakov bola neúspešná. Hliadka MsP Poprad vodičovi vozidla uložila blokovú pokutu. Mestská polícia Poprad týmto chce vyjadriť poďakovanie všímavému občanovi, ktorý tento incident oznámil.

Zdroj: TASR

Veľkí chlapci na ihrisku pre malých

Noci zo soboty na nedeľu bývajú v Poprade veselé. Nejeden dospelý sa najmä vďaka zvýšenej spotrebe alkoholu zmení z veľkého na dieťa. Podobný zázrak zažilo aj novootvorené detské ihrisko. „V nedeľu (24.6.) o 1:29 hod. mestskí policajti riešili uložením blokovej pokuty mládež, ktorá rušila nočný kľud v priestoroch nového detského ihriska Žihadielko, za bytovým domom Antimón, obyvateľov ktorého svojím hlučným správaním podozrivé osoby v nočnej dobe obťažovali,“ uzavrel hodnotenie uplynulého týždňa popradský šéf mestských policajtov.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM