Šport

Hámor, Bondra či Iskra Svit: Hlasujte za naj športovca a kolektív PSK

Prešovský kraj už po šestnástykrát vyhlási najúspešnejších športovcov a športové kolektívy. O víťazovi môžete rozhodnúť aj vy, a to prostredníctvom online hlasovania.

Ilustračný obrázok k článku Hámor, Bondra či Iskra Svit: Hlasujte za naj športovca a kolektív PSK
Foto: Peter Handzuš

V ankete „Športovec roka Prešovského samosprávneho kraja 2018“ budú už tradične ocenené kategórie najúspešnejší športovec PSK, najúspešnejší športovci PSK bez určenia poradia, najúspešnejšie kolektívy dospelých, najúspešnejšie kolektívy mládeže, najúspešnejší študenti stredných škôl či najúspešnejšia stredná škola. Víťazov vyberie odborná porota.

O víťazovi však môže rozhodnúť aj široká verejnosť prostredníctvom internetového hlasovania. Celkovo si môže vybrať spomedzi 47 nominovaných jednotlivcov a 25 kolektívov. „O hlas verejnosti sa uchádzajú športovci, ktorí boli vlani úspešní v hádzanej, hokeji, volejbale, atletike, kickboxe, silovom trojboji, ale aj canicrosse, behu do schodov, hasičskom športe, sánkovaní, biliarde, psích záprahoch, curlingu, športovej streľbe či tanečnom a mažoretkovom športe,“ vymenovala Lea Heilová z Oddelenia komunikácie a propagácie PSK.

Medzi nominovanými sú aj viacerí športovci a kolektívy z nášho regiónu. O hlasy v ankete sa tak úchádzajú napríklad Dávid Bondra, či Patrik Svitana, ako aj celý tím HK Poprad, ale i úspešný horolezec Peter Hámor, sánkar Jozef Ninis alebo popradský curlingový tím, ale i viacerí ďalší. Za svojho favorita môžete hlasovať do 5. marca TU!

Najlepších jednotlivcov a kolektívy, ktorí dosiahli významné úspechy, vyberie komisia na základe určených kritérií. Komisia pozostáva z aktívnych športových novinárov, zástupcov PSK i Krajského športového centra v Prešove. „Medzi kritériá v prípade jednotlivcov patrí účasť a umiestnenie na olympijských hrách, majstrovstvách sveta či Európy, na podujatiach Svetového pohára či majstrovstvách Slovenska. Zohľadňuje sa aj to, či ide o reprezentanta svojej krajiny. Do úvahy sa berie tiež jeho dlhodobá špičková výkonnosť a pozícia lídra úspešného tímu,“ vysvetľuje Heilová.

Ako pomocné kritérium slúži konkurencieschop­nosť v jednotlivých športových odvetviach. U kolektívov je rozhodujúca účasť a umiestnenie v najvyšších európskych súťažiach i umiestnenie v dlhodobých najvyšších súťažiach v rámci Slovenska. Pomocné kritérium je rovnaké ako u jednotlivcov. V prípade nesplnenia požadovaných kritérií v jednotlivých kategóriách si PSK vyhradzuje právo neudeliť ocenenie.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety „Športovec roka Prešovského samosprávneho kraja 2018“ sa uskutoční 13. marca 2019 v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove už po šestnástykrát.

foto: ilustračné

Zdroj: Prešovský samosprávny kraj
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM