Monika Vengrínová Hokej

HK Poprad kraľuje špeciálnej TOP 5: Fanúšikovia z facebooku dopomohli k zaujímavému rebríčku!

Fenomén menom facebook zasiahol aj hokejový svet a fanúšikov tohto u nás mimoriadne obľúbeného športu. Zaujímavé je, že je to práve HK Poprad, ktorý kraľuje zaujímavému rebríčku, ktorý úzko súvisí práve s touto známou sociálnou sieťou. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku HK Poprad kraľuje špeciálnej TOP 5: Fanúšikovia z facebooku dopomohli k zaujímavému rebríčku!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď leto klope na dvere, rozhodli sme sa pozrieť na obľúbenosť slovenských hokejových tímov pôsobiacich v extralige. A merítkom boli práve fanúšikovia na Facebooku. Ako sa umiestnil HK Poprad?

Zabrovsovali sme si po sociálnej sieti a zisťovali sme, ako sú na tom jednotlivé slovenské extraligové kluby podľa počtu fanúšikov na Facebooku. Zamerali sme sa iba na oficiálne fan page jednotlivých klubov.

Jednoznačne najviac fanúšikov na sociálnej sieti má práve náš klub HK ŠKP Poprad, ktorému svoje „páči sa mi“ dalo 22 556 fanúšikov. Na druhom mieste sú majstrovské Košice (16 158) a tretí je Martin (12 972).

Štvrté miesto patrí HK Nitre (9890) a prvú päticu uzatvára klub spod Pustého hradu HKM Zvolen (8425). Ďalšie poradie: 6. Žilina (6724), 7. Piešťany (4361), 8. Banská Bystrica (3547), 9. Skalica (2436) a 10. Trenčín (2268).

Zaujímavosťou je, že najznámejší slovenský tím Slovan Bratislava má na facebooku 115 010 fanúšikov a podľa agentúry Result Sports je jedenástym najpopulárnejším klubom v Európe v počte fanúšikov na sociálnych sieťach.

Počet fanúšikov platil k dátumu 11.6.2015.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM