Peter Handzuš Hokej

HK Poprad s rozpočtom 1,1 milióna eur

Nielen s vysokými ambíciami ale i s najvyšším rozpočtom vstúpi do novej sezóny hokejovej Tipsport extraligy klub HC Slovan Bratislava. Jeho rozpočet vo výške 4 miliónov eur je viac než štvornásobný v porovnaní s "najchudobnejším" účastníko

S druhým najvyšším rozpočtom vstúpia do extraligy majstrovské Košice, ktoré v rámci príjmov a výdavkov počítajú so sumou 3 miliónov eur. Rozpočet na približne rovnakej úrovni, pohybujúci sa v rozpätí 1,2 až 1,35 milióna, deklarovali kluby Dukla Trenčín, HKM Zvolen, MsHK DOXXbet Žilina a HK Nitra. Za nimi nasledujú HK Poprad a MHC Mountfield (Martin) s 1,1 miliónom a Banská Bystrica s rovným miliónom. Pod miliónovou hranicou zostala len Skalica. Súčet klubových rozpočtov na novú sezónu predstavuje sumu 15,470 milióna eur. „Všetky kluby uhradili svoje záväzky a v súčasnosti nič nebráni tomu, aby sa najvyššia hokejová súťaž začala podľa plánovaného rozvrhu,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti PRO-HOKEJ a generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

V jednotlivých mužstvách došlo k obmenám kádrov, najvýraznejšie v prípade Zvolena, ktorý privítal až 14 novicov. Dvanásť nových, resp. staronových tvári uvidia diváci v Bratislave a v Banskej Bystrici. Najmenej zmien zaznamenali v tímoch Martina, Košíc a Skalice, kde sa na súpiske objavilo zhodne po šesť nových mien. Najstarším hráčom v novej sezóne bude 40-ročný kapitán Dukly Ján Pardavý, najvyšším dvojmetrový Skaličan Tomáš Magušin a najťažším jeho spoluhráč Vojtech Kloz (109 kg).

Úplne nové prostredie zažijú fanúšikovia v Bratislave, keďže Slovan odohrá svoju prvú sezónu na zrekonštruovanom Štadióne Ondreja Nepelu. K úpravám tribún a infraštruktúry štadióna pristúpili aj v Poprade, vo Zvolene a v Banskej Bystrici, na multimediálnu kocku sa môžu tešiť Trenčania. Práve bratislavský štadión, ktorý bol hlavným dejiskom tohtoročných MS, by mal podľa riaditeľa riadiaceho orgánu súťaže Vladimíra Paštinského pomôcť k zvýšeniu celkovej návštevnosti ligy. „Tým, že sa skultúrni prostredie v Bratislave, zvýši sa návštevnosť a očakávam, že sa dostaneme do čísel spred dvoch-troch sezón, keď návštevnosť prevýšila milión divákov. Bol by som veľmi rád, keby sa nám to podarilo a verím, že práve s pomocou bratislavského štadióna sa to dosiahne. Verím, že klubom sa bude dariť aj ekonomicky podstatne lepšie, ako v posledných dvoch ročníkoch,“ uviedol pre TASR.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM