Monika Vengrínová Hokej

Hokej bude nateraz bez veľkoplošnej obrazovky! Nový majiteľ chce za prenájom 2000 eur na zápas

Veľkoplošná obrazovka ostala po pôsobení HC LEV na Zimnom štadióne mesta Poprad. Teraz sa spolu s ďalším majetkom spoločnosti HC LEV dostala do konkurzu a získala ju tak bratislavská eseročka. Tá ju síce klubu ponúkla na predaj, kým však k tomu dôjde, požaduje nájomné 2000 eur bez DPH na zápas.

Ilustračný obrázok k článku Hokej bude nateraz bez veľkoplošnej obrazovky! Nový majiteľ chce za prenájom 2000 eur na zápas
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Tabuľa ostala po KHL, teraz sa dostala do konkurzu

Veľkoplošná obrazovka bola na popradský zimný štadión nainštalovaná pred príchodom klubu HC LEV, keďže pôvodný klubový audiovizuálny systém nespĺňal požiadavky KHL. Nová technika mala byť poskytnutá na bezplatné používanie. Navyše, ako sa uvádza v stanovisku klubu, všetky úpravy a zásahy spoločnosti HC LEV Poprad na zimnom štadióne mali prejsť za symbolické jedno euro do majetku mesta Poprad.

To sa ale nestalo a vlastníkom veľkoplošnej obrazovky Colloseo sa od 20. februára stala spoločnosť Trik, s.r.o. HK Poprad bolo zároveň úplne znemožnené jej ovládanie. O odpredaji obrazovky chce spoločnosť s klubom rokovať, avšak, kým sa tak stane, situáciu chce riešiť návrhom na prenájom. Klubu bola doručená zálohová faktúra za použitie multimediálneho systému počas najbližšieho zápasu extraligy proti Piešťanom a tiež každého ďalšieho vo výške 2000 eur bez DPH na jeden zápas. Splatnosť faktúry bola 24. februára.

Klub odmieta byť rukojemníkom

„Nájomné sme sa rozhodli nezaplatiť. Na zimnom štadióne sme iba v nájme a ten patrí mestu Poprad. S tým, že majetok po spoločnosti HC LEV Poprad, ktorá sa dostala do konkurzu, získala súkromná spoločnosť, nič nemáme a nemienime byť v tomto prípade rukojemníkom. Podľa nášho názoru je na ťahu mesto Poprad, keďže majetok súkromnej spoločnosti sa nachádza v jeho priestoroch. V tých sme ako klub len v prenájme a máme za to, že aj ďalšie strany by mali platiť nájomné, pokiaľ sa ich majetok v týchto priestoroch nachádza. Situáciu budeme intenzívne v najbližšom období riešiť ku prospechu hokeja v Poprade,“ uvádza sa v stanovisku klubu HK Poprad.

Až do dosiahnutia prípadnej dohody však bude funkčná len svetelná tabuľa nad tribúnou „C“, ktorú už dávnejšie zabezpečil klub vo vlastnej réžii.

Zdroj: HK Poprad

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM