Hokej

Hokejisti HK Poprad odštartovali prípravu na novú sezónu: NOVINKY z kabíny Kamzíkov

Hlavný tréner HK Poprad Aleš Totter mal na prvom tréningu k dispozícii celkovo 33 hráčov, nechýbali medzi nimi nové posily.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti HK Poprad odštartovali prípravu na novú sezónu: NOVINKY z kabíny Kamzíkov
Zdroj: Facebook.com/hkpoprad

Popradskí hokejisti obsadili v základnej časti ročníka 2022/2023 7. miesto, keď im tesne ušiel priamy postup do štvrťfinále. Oň museli zabojovať proti Nitre a hoci boli v pozícii favorita, kvalifikačnú sériu prehrali 0:3 na zápasy.

Zmeny v kádri

V kádri následne nastalo viacero zmien, pri trénerskom kormidle skončil hlavný Peter Mikula aj s asistentom Františkom Štolcom. Nahradil ho Čech Aleš Totter s asistentmi Radoslavom Suchým a Jánom Šimkom. Z tímu následne odišlo viacero legionárov vrátane brankára Anthonyho Petersa i Slováci Miloš Bubela, Samuel Petráš či Rastislav Špirko. Nedávno klub informoval aj o nepokračovaní spolupráce s útočníkmi Dávidom Skokanom a Matejom Paločkom.

„Kamzíci“ naplnili kvótu siedmich cudzincov, ktorí môžu nastúpiť do zápasu a popri legionároch pribudli do kádra aj navrátilci Boris Česánek a Aleš Šotek, z Banskej Bystrice prišli útočníci Dominik Jendek a Jakub Urbánek a o miesto v bránke sa popasuje nová dvojica Ádám Vay, Eugen Rabčan.

Skúsenosť do obrany

Po dlhej pauze spôsobenej zdravotnými problémami sa do extraligového hokeja vráti skúsený obranca Daniel Brejčák. Zatiaľ posledný súťažný zápas odohral v apríli 2022, sezónu 2022/2023 úplne vynechal.

„Bola to dlhá doba bez hokeja, aj keď som chodil na naše zápasy ako divák. Hokej mi chýba, ja by som najradšej hral už zajtra. V tréningovom procese som asi mesiac od operácie, na ľade sa cítim dobre. Ešte musím niečo nakorčuľovať,“ citoval Brejčáka klubový web.

Nový strelec

Na prvom tréningu, aj s hráčmi novovytvoreného B-mužstva, nechýbal najlepší strelec a najproduktívnejší hráč uplynulej sezóny Max Gerlach, ktorý prišiel do Popradu z Prešova. Prešov obsadil v ročníku 2022/2023 posledné 12. miesto a zo súťaže vypadol, no Gerlach v jeho drese zažiaril. Vo svojej prvej sezóne v slovenskej extralige odohral 50 zápasov, v ktorých nazbieral 59 kanadských bodov a strelil 34 gólov. Poprad ho ako novú posilu predstavil začiatkom mája ako jednu z prvých akvizícií.

Popradských hráčov čaká osem prípravných zápasov, medzi ktorými nechýbajú ani dva počas domáceho Tatranského pohára. Na ňom sa stretnú s českým majstrom z Třinca a jedným z dvojice HC Košice – SaiPa Lappeenranta.

HK Poprad na prvom tréningu

brankári: Eugen Rabčan, Ádám Vay, Štefan Valluš, Matej Hurčík

obrancovia: Ben Betker, Daniel Brejčák, Boris Brincko, Boris Česánek, Adam Drgoň, Oldrich Kotvan, Garrett McFadden, Jakub Meliško, Oliver Turan, Matej Tomas, Maroš Mešár

útočníci: Brent Beaudoin, Tyler Coulter, Ryan Dmowski, Max Gerlach, Dominik Jendek, Andrej Kukuča, Peter Kundrik, Samuel Mlynarovič, Patrik Svitana, Jakub Urbánek, Tomáš Záborský, René Svitana, Patrik Sokoli, Štefan Dlugoš, Michal Stanček, Oleksandr Peresunko, Oleksij Vorona, Martin Przygodzki

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM