Monika Gécziová Hokej

Hokejové fankluby z celého Slovenska sa stretnú v Poprade: Odohrajú tu tradičný hokejbalový turnaj

Už po štrnástykrát sa členovia fanklubov hokejovej extraligy a 1. ligy stretnú na tradičnom Hokejbalovom turnaji fanklubov. Ten sa po dvoch rokoch opäť vracia pod Tatry.

Ilustračný obrázok k článku Hokejové fankluby z celého Slovenska sa stretnú v Poprade: Odohrajú tu tradičný hokejbalový turnaj
Zdroj: Noviny Poprad

Turnaj fanklubov založil ešte v roku 2006 vtedajší predseda Fanklubu HK Nitra Ľuboš Gregor, ktorý dva roky na to tragicky zahynul pri autonehode. Odvtedy sa toto podujatie traduje aj ako Memoriál Ľuboša Gregora.

Každoročne sa koná v hokejových mestách Slovenska a svoju premiéru mal pred dvoma rokmi aj v Poprade. Tento rok sa do nášho mesta vracia opäť, kde bude v dňoch 5. až 7. júla na zimnom štadióne hostiť desať tímov. „Každoročne sa stretáva gro desiatich tímov z fanklubov z celého Slovenska. Vytvára sa medzi nami rodinná atmosféra,“ uviedol spoluorganizátor turnaja Marek Remža.

Aby účastníci turnaja podali čo najlepšie výkony, musia mať zabezpečené vhodné podmienky. „S organizáciou turnaja máme skúsenosť a od účastníkov sme mali dobré ohlasy. Latku v organizácii sme nastavili vysoko a urobíme všetko preto, aby sme ju opäť preskočili a všetci odchádzali z Popradu s dobrými pocitmi,“ s nadšením povedal spoluorganizátor Marián Barilla, ktorý sa teší na trojdňovú akciu, počas ktorej si užijeme pekný hokejbal.

Stretávanie rivalov na tribúnach kvituje aj kapitán popradských hokejistov. „Myšlienka organizácie turnaja je dobrá. Je pozitívne, že to nie je len o tom, že členovia fanklubov prídu na zápas a prekrikujú sa, sem-tam si ponadávajú, ale že sa vedia stretnúť aj v súkromí a v rámci tohto pekného projektu navzájom fungovať,“ chváli fanúšikov hráč HK Poprad Štefan Fabian, ktorý s úsmevom dodal, že ak bude mať čas, rád sa na turnaj príde pozrieť, zatlieskať či zapískať si, nech fanúšikovia vedia, aké to je.

Práve za účasti Štefana Fabiana, ako i popradskej brankárskej jednotky Tomáša Vošvrdu a organizátorov z popradského fanklubu, prebehlo žrebovanie tímov do skupín. Tie budú dve, pričom v A-skupine okrem nasadenej Nitry a Martina uvidíme aj Bardejov, Piešťany a Skalicu. V B-čku k nasadeným Košiciam a Popradu žreb prisúdil tímy zo Spišskej Novej Vsi, Žiliny a Liptovského Mikuláša.

„Musím povedať, že naša skupina je veľmi ťažká, sú to skutočne veľmi silné tímy. Ale na tomto turnaji si súpera nevyberiete. Ak chcete vyhrať, musíte vyhrať s každým. Tento turnaj je nevyspytateľný, takže určite sa je na čo tešiť,“ pozýva do hľadiska Remža.

Ako napokon popradskí fanúšikovia v turnaji dopadnú, ukážu júlové zápasy. Tomáš Vošvrda im však praje veľa šťastia: „Hlavne nech si to užijú. Nech sa im darí minimálne tak dobre, ako nám v play-off, ak nie ešte o niečo lepšie, aby získali nejakú medailu“.

Zdroj: HK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM