Martin Sýkora Správy

Hokejový klub bez dlhov: Mávnutie čarovného prútika sa stalo realitou

Bez dlhov a bez exekúcií. Tak by mal popradský športový klenot fungovať v najbližšej budúcnosti. Šokujúca cena.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový klub bez dlhov: Mávnutie čarovného prútika sa stalo realitou
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

O tom, že popradský hokej sa za posledné roky dostal takmer na kolená a stala sa z neho bezodná studňa je pod Tatrami verejným tajomstvom. Hokejoví aktéri čakali na zázrak, kúzelníka s čarovným prútikom. No nečaká sa stalo skutočnosťou. Šokujúce čísla priniesla informácia zo stretnutia vedenia klubu, samosprávy a sponzorov.

„Situácia je vyriešená. Všetky exekúcie a staré dlhy sú vyplatené. V piatok 27. mája boli účty otvorené. Popradský klub bol oslobodený od akýchkoľvek exekúcií. Nová sezóna bude začínať s čistým papierom, čím sme vyriešili problémy posledných siedmich rokov. Sme radi za podporu rodičov, hráčov i trénerov, ktorí mali trpezlivosť a dali dám dôveru,“ vyhlásil po stretnutí Jan Telensky, ktorý hovoril o vyplatenej sume na úrovni 900 000 eur!

Pravda je taká, že Jan Telensky prostredníctvom svojej firmy vyplatil staré dlhy, teda dlžné peniaze s výnimkou uplynulej sezóny. Minulosezónne resty by ma mali byť podľa šéfa hokejového klubu i slov sponzora vyplatené do začiatku nadchádzajúcej sezóny – vyplatením dlhov je podmienené získanie extraligovej licencie.

„Pred rokom som vstupoval do klubu ako nový prezident. Mňa teší jedna vec – nemusíme už hovoriť o dlhoch,“ konštatoval primátor Popradu a prezident klubu Jozef Švagerko. „Nie je dobré dráždiť hada bosou nohou. Všetci ľudia tu boli naštvaní, ukrivdení, boli donútení domáhať sa svojho formou exekúcií,“ dodal Jan Telensky, ktorý na stretnutí s novinármi čarovnú paličku neukázal. Dôležité však je, že popradské hokejové srdce sa vďaka nej oddialilo infarktového stavu a začína biť kľudnejšie a istejšie.

Súvisiaci článok – Ľadová plocha sa bude rozširovať: Termín je neznámy alebo aj Tibor Turan bude kandidovať za prezidenta. Východniari navrhli Martina Kohúta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM