Martin Sýkora Hokej

Ľadová plocha sa bude rozširovať: Termín je neznámy

Najmenšiu ľadovú plochu z extraligistov majú Popradčania. Vzhľadom na snahu organizovať MS18 sa bude rozširovať.

Ilustračný obrázok k článku Ľadová plocha sa bude rozširovať: Termín je neznámy
Zdroj: Dnes24.sk

Finančnú investíciu pokryje Mesto Poprad, keďže zimný štadión je v jeho majetku. Peniaze na rozšírenie ľadovej plochy schválilo aj mestské zastupiteľstvo, ide o sumu vyše 100 000 eur. Kedy sa však začne s prestavbou dnes nikto nevie.

„Pred nami sú MS18 v apríli 2017, dosiahli sme úspechy, ktoré nás zaväzujú aj do novej sezóny. Čaká nás výstavba tréningovej haly, do ktorej sa chceme pustiť a prestavba súčasnej ľadovej plochy,“ informoval primátor Popradu Jozef Švagerko.

Nad konkrétnym termínom visí veľký otáznik. V súčasnosti prebieha proces obstarania, ktorý má svoje časové limity.

„Samotná realizácia prebudovanie plochy potrvá jeden – dva týždne. Boli schválené finančné prostriedky na rozšírenie ľadovej plochy. Alternatív je viac. Budeme to riešiť pred sezónou, alebo počas sezóny,“ vysvetlil Švagerko.

Rekonštrukcia a prebudovanie ľadovej plochy sa bytostne dotýka činnosti hokejového klubu. Primátor vyjadril presvedčenie, že tento úkon stihnú do novej sezóny, ale nevylúčil, že to bude aj v jej priebehu. Všetko stojí a padá na procesných úkonoch, keďže sú tam zákonné lehoty na výber obstarávateľa i realizátora.

„Ako hokejový klub sme pripravení na všetky alternatívy,“ konštatoval výkonný riaditeľ popradského klubu Peter Žifčák. Na všetky otázky dá odpoveď hokejové leto, ktoré by malo byť na rozdiel od rokov minulých citeľne kľudnejšie, ako tomu bolo po minulé roky.

Mohlo by vás zaujímať: Hokejový klub bez dlhov: Mávnutie čarovného prútika sa stalo realitou alebo Tibor Turan bude kandidovať za prezidenta. Východniari navrhli Martina Kohúta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM